FIA työstää koronaohjeistusta rallien paluuta varten – ”Lähestymistapa on tietenkin uusi”

Yves Matton
Yves Matton. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kansainvälisen autoliitto FIA:n ralliyksikkö tekee parhaillaan kovasti töitä, jotta he voisivat tarjota rallijärjestäjille ohjeistuksen, miten korona-aikana kilpailuja voi viedä läpi.

FIA julkisti jo tällä viikolla ohjeet moottoriurheilulle, mutta nyt rakenteilla on tarkemmat ohjenuorat ralleja varten. Rallien pariin on määrä palata ensi kuussa, kun EM-kausi avataan Rooman osakilpailulla.

Katso alta kooste viime MM-kauden ulosajoista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,334488″ ap mute ]

Viime kädessä kuitenkin valtioiden hallitukset päättävät, miten korona-ajan ralli viedään läpi, jos viedään ollenkaan. Kisajärjestäjät ovat kuitenkin toivoneet selkeää ohjeistusta myös FIA:n taholta.

– FIA tekee kovasti töitä ohjeiden parissa, jotta rallit saadaan jälleen käynnistettyä. Me haluamme tehdä oman ohjeistuksen ralleja varten, koska nyt lähestymistapa on tietenkin uusi, FIA:n rallipomo Yves Matton sanoo Dirtfishille.

– Olemme tehneet jo kovasti töitä ratapuolella, minkä myötä Formula1-kausi voidaan käynnistää heinäkuussa. Nyt menossa on muiden asiantuntijoiden tekemät ohjeet eri lajeille, Matton jatkaa.

Viime sunnuntaina Ruotsin Torsbyssa järjestettiin pieni näytöskilpailu, kun kuusi kuljettajaa mittelivät sprinttikisassa paremmuudesta Rally Sweden Lockdownissa. Samantyylisiä sprinttikisoja on luvassa tänä kesänä myös muualla. Esimerkiksi Jämsässä ajetaan kilpaa kolmella erikoiskokeella elokuun alussa.

Lue myös: Keski-Suomen legendaarisissa rallimaisemissa kilpailu elokuussa – ”Rallin osalta tiet eivät hiljene”

Ensi kuun Rooman EM-ralli on kuitenkin ensimmäinen iso kansainvälinen ralli. Sen jälkeen on vuorossa elokuun alkuun siirretty Etelä-Viron ralli.

Lue myös nämä

  • Uusimmat