Sebastien Loebista hurja huhu – korvaa Fernando Alonson Toyotan Dakar-tiimissä ja ajaa myös MM-ralleja Yaris WRC:llä?

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan historian menestynein kuljettaja Sebastien Loeb saattaa vaihtaa työnantajaa kauden 2020 jälkeen.

Espanjalaislehti Diario AS uutisoi, että Loeb haluaisi kilpailla jälleen Dakar-rallissa, jota ranskalaiskonkari ei ole voittanut. Loeb, 46, on osallistunut aavikkoralliin neljästi ja parhaimmillaan hän ajoi kestävyyskisassa toiseksi vuonna 2017.

Edellisen kerran Loeb ajoi Dakarin tammikuussa 2019, minkä jälkeen hän aloitti nykyisen pestinsä Hyundain WRC-tiimissä.

AS-lehden mukaan Loeb on jo aloittanut neuvottelut Overdrive-tallin kanssa, joka ajattaa Toyotan Hilux-kilpureita Dakarissa. Tiettävästi Loeb on myös käynyt testaamassa tallin autoa.

– Olen vakuuttunut siitä, että hän palaa vielä Dakariin ja voittaa sen, koska hän on pitänyt itsensä iskussa, legendaarisen kilpailun kolmesti voittanut Carlos Sainz kertoi.

Loeb korvaisi tallissa Fernando Alonson, joka on suuntaamassa muihin moottoriurheilusarjoihin. Huhujen mukaan Alonso saattaa jopa palata formula ykkösiin.

Alonso osallistui viime tammikuussa Dakar-ralliin, joka järjestettiin ensimmäistä kertaa Saudi-Arabiassa. Alonso väläytteli vauhtiaan yksittäisillä etapeilla ja sijoittui lopulta 13:nneksi autoluokassa.

Katso alta kooste viime MM-rallikauden ulosajoista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,334488″ ap mute ]

 

Loebin nykyinen sopimus Hyundai Motorsportin kanssa päättyy tämän vuoden lopussa, joten hänellä on mahdollisuus palata Dakariin ensi vuoden puolella. AS huhuilee, että sopimus Toyotan Dakar-tiimin kanssa voisi mahdollistaa Loebille myös yksittäisiä kilpailuja Toyotan WRC-autolla rallin MM-sarjassa.

Tommi Mäkisen johtama tiimi ajattaa Toyota Yaris WRC -autoja rallin MM-sarjassa. Kuusinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier, walesilainen Elfyn Evans ja suomalaistoivo Kalle Rovanperä muodostavat Toyotan tehdastiimin kuljettajatrion tällä kaudella.

Evansin ja Rovanperän Toyota-sopimukset kattavat myös kauden 2021. Ogierin kontrahti umpeutuu tämän vuoden lopussa, mutta ranskalainen on väläyttänyt mahdollisuutta jatkolle, mikäli kuluva kausi jää tyngäksi koronaviruksen vuoksi.

Lue myös: Sebastien Ogierilta kommentti, joka varmasti lämmittää Tommi Mäkistä

Lue myös nämä