Rallisivusto: Korona pilasi Tommi Mäkisen tiimin suunnitelmat – uutta WRC-autoa ei tule ensi vuonna

Toyota GR Yaris WRC
Toyota GR Yaris WRC.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tommi Mäkisen johtama Toyotan rallitiimi on lopettanut ensi kaudeksi kaavaillun GR Yaris WRC:n kehitystyön, väittää Dirtfish-sivusto.

Toyotan oli määrä tuoda kaudeksi 2021 uusi GR Yaris, koska nykyisen Yariksen myynti siviilipuolella lopetetaan. Koronapandemian takia GR-mallin kehitystyö on kuitenkin pistetty hyllylle. Mäkisen poppoon testisuunnitelmat menivät uusiksi, kun FIA kielsi testaamisen WRC-tiimeiltä huhti-toukokuussa. Korona vaikeuttaa myös montaa muuta osa-aluetta uuden auton rakentamisessa.

Mäkinen ei itse suostunut kommentoimaan Dirtfishin väitettä, mutta sivuston mukaan Toyota tiedottaa asiasta tulevalla viikolla.

– Ei ole kyse siitä, että emme voisi saada ihmisiä tehtaalle työskentelemään auton kanssa. Me emme voi sanoa varmaksi, milloin varaosien valmistajat ovat takaisin töissä ja milloin tavarantoimitusketju on taas luotettava, sisäpiirin lähde kertoo Dirtfishille.

– Kaikki on nyt kovin hankalaa ja sillä on ollut iso vaikutus auton kehitystyöhön.

Lue myös: Tommi Mäkinen hämmästelee eriskummallista tilannetta: ”Ei tajua, että näinkin voi käydä”

Mäkisen talli aikoo nyt laittaa kaikki voimavarat kauden 2022 auton kehittämiseen. Vuonna 2022 rallin MM-sarjan on määrä astua hybridiaikaan.

Toyotan testikuski Juho Hänninen kertoi hiljattain Rallit.fille, että uusi GR Yaris vaikuttaa enemmän kuin lupaavalta. Jos Dirtfishin perjantaina julkaisema uutinen pitää kutinsa, ei autoa kuitenkaan koskaan tulla näkemään tositoimissa.

GR Yarista ehdittiin testata Suomessa ja Espanjassa alkuvuodesta.

Lue myös: Toyotan testikuskilta pelottava viesti kilpailijoita ajatellen – uudessa GR Yariksessa ei ole kompromisseja

Lue myös nämä

  • Uusimmat