Citroenilta odotetaan kuski-ilmoitusta – Loeb ei aja Montessa

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb vauhdissa Citroenin testeissä.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroenin rallitiimi vahvistaa lähiaikoina ensi kauden kuljettajakokoonpanonsa MM-sarjaan.

Kris Meeke, Craig Breen ja Stephane Lefebvre ovat näillä näkymin jatkamassa tallissa. Citroen neuvotteli pitkään myös mestarikuljettaja Sebastien Ogierin kanssa, mutta ranskalaistähti ilmoitti viime viikolla, että hän joko jatkaa M-Sport-tallissa tai lopettaa uransa.

Myös konkarikuljettaja Sebastien Loebin nimi on ollut pitkään mukana Citroen-spekulaatioissa. Yhdeksänkertainen maailmanmestari on testannut ranskalaistiimin nykyistä ajokkia.

– Kuljettajien osalta ilmoitamme piakkoin suunnitelmamme. Kyse on viikoista, sillä valmistautuminen Monte Carlon MM-rallin alkaa joulukuussa, Citroenin tallipäällikkö Yves Matton kertoo tiedotteessa.

Loeb on aiemmin vihjaillut, että hän voisi ajaa muutaman MM-rallin rallicross-ohjelmansa sivussa, mutta Monte Carlossa häntä ei nähdä.

– Voin vahvistaa, että Sebastien Loeb ei osallistu kauden ensimmäiseen osakilpailuun. Monte alkaa vain muutama päivä Dakar-rallin päättymisen jälkeen, minkä vuoksi hän ei pystyisi tekemään itselleen oikeutta kilpailussa, Matton sanoo.

Päättyneellä kaudella valmistajien MM-sarjassa viimeiseksi jäänyt Citroen teki jo kesän jälkeen linjauksen, että se on asettanut tähtäimen ensi vuoteen. Mattonin mukaan valmistautuminen tulevaan kauteen on hyvässä vauhdissa.

– C3 WRC -autoa kehitetään jatkuvasti suunnittelutoimistolla, pajalla ja testeissä. Joitakin päivityksiä on jo esitelty ja toiset odottavat luokitusta. Christophe Bessen johtamalla teknisellä tiimillä on selkeä visio niistä alueista, joita meidän pitää kehittää, Matton sanoo.

Lue myös nämä

  • Uusimmat