FIA:n rallipomo Mahonen tylyttää Australian MM-rallia – kisa jopa vaarassa?

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala Australian MM-rallissa viime viikonloppuna.. Kuva: Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Australian MM-ralli on saanut kritiikkiä FIA:n rallijohtajalta, suomalaiselta Jarmo Mahoselta. Ralli ei ole kerännyt viime vuosina kovinkaan hääviä yleisömäärää. Aiemmin kisan pääpaikkana oli puolentoista miljoonan asukkaan Perth, mutta nykään kisapaikkana toimii 70 000 asukkaan Coffs Harbour, josta on Sydneyn kaupunkiin yli 500 kilometrin matka. 

Mahonen sanoo Autosportin verkkosivuilla, että koska MM-sarja ajetaan pääosin Euroopassa, niin myös kausi pitäisi päättää ”vanhalla mantereella”.

– Hyvä puoli tässä tapahtumassa on se, että kisa on tosi turvallinen. No onhan se, jos ei ole katsojia! Olen ollut sitä vastaan, että tämä ralli päättää MM-sarjan, Mahonen sanoo Autosportin sivuilla.

– Australian ralli tekee uskomantonta työtä sosiaalisessa mediassa, mutta se ei riitä. Meidän pitää olla rehellisiä. Olemme Eurooppa-keskeinen urheilulaji ja kausi pitäisi päättää sillä aikavyöhykkeellä.

Myös WRC-promoottori Oliver Ciesla myöntää, että alhaiset katsojaluvut pätkien varsilla ja huoltoalueella kismittävät.

– Australia on tärkeä WRC:lle. He ovat yksi parhaista kisajärjestäjistä ja he tuovat yhden mantereen lisää sarjaan. Coffs tarjoaa meille kaiken urheilullisessa mielessä ja vastaanotto on aina lämmin. Ei ole kuitenkaan salaisuus, että haluaisimme tavoittaa enemmän ihmisiä, Ciesla toteaa.

 

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat