Citroen-tähdeltä suorat sanat: Karmea esitys ei saa jäädä hämärän peittoon

Kris Meeke
Kris Meeke. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroenin Kris Meeke keräsi hyvän pistepotin kauden avanneesta Monte Carlon MM-rallista, mutta pohjoisirlantilaisen mielestä C3 WRC -auton suorituskyky ei ollut riittävällä tasolla.

Meeke sijoittui kilpailussa neljänneksi ja voitti kilpailun päättäneen Power Stage -erikoiskokeen, joten hän sai avauskisasta kaikkiaan 17 MM-pistettä. Viiden lisäpisteen ansiosta Meeke on tasapisteissä Toyotan Jari-Matti Latvalan kanssa, joka ajoi kolmanneksi Montessa.

– Tämä oli hieno alku kaudelle. Olemme lähellä MM-sarjan toista sijaa, mutta Ruotsissa meillä on neljäs lähtöpaikka, mikä on hyvä juttu. Mutta vain Monte Carlossa voi saada tällaisen tuloksen, vaikka vauhtia ei ollut riittävästi. Meillä saattoi olla hitain auto, jos ei oteta huomioon Bryan Bouffieria – eikä tämä ole epäkunnioittavaa häntä kohtaan, sillä hän ajoi ensimmäistä kertaa uudella WRC-autolla, Meeke sanoi Motorsport Newsin mukaan.

Meekellä oli vaikeuksia pysyä kärkikuljettajien vauhdissa varsinkin niillä erikoiskokeilla, joilla oli vähän pitoa. Päätöspäivänä tiet olivat kuivempia, ja Power Stagella Citroen-kuljettaja pesi koko muun porukan.

– Viikonloppu oli erittäin tuskallinen. Asioiden pitää muuttua täysin, jos haluamme voittaa tämän rallin. Saimme kuitenkin 17 pistettä ja jätämme tämän taaksemme. Mutta todellisuus kirvelee, karmea esityksemme ei saa jäädä hämärän peittoon. Emme voi antaa tämän tapahtua enää uudestaan Monte Carlon rallissa, Meeke täräytti.

Lue myös nämä