Vasta 15-vuotiaan suomalaislupauksen rallicross-kausi starttaa ensi viikonloppuna

Sami-Matti Trogen on valmis kauden aloitukseen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sami-Matti Trogen ajaa tulevalla kaudella kuusitoista rallicrosskilpailua kolmessa eri sarjassa. Kausi alkaa Östersundista Ruotsista, jossa ajetaan RX Academy on Ice –sarjan ensimmäinen osakilpailu.

Sarjassa ajetaan neljä osakilpailua tiiviiseen tahtiin, sillä sarja päättyy maaliskuun 3. päivä Norjaan.
Sarjassa ajetaan etuvetoisilla 220 hevosvoimaisilla Renault Clio RS RX –autoilla.

– Syksyn viimeisestä formulakisasta on jo aikaa, joten kyllä tässä puhkuu intoa päästä kilpailemaan. On tosi hyvä fiilis. Olen hakenut ajamiseen tuntumaa Saukkolassa, jossa treenasin päivän Honda Civicillä ja kävin myös ajamassa Helsinki Cart ’In Clubilla kahdentoista tunnin kilpailun.

– Ajoin RX Academyn Renaultilla viimeksi kesällä Suomessa, joten jonkinlaista kokemusta siitä on, mutta jäällä en ole ajanut sillä vielä metriäkään. Lähdimme reissuun jo alkuviikosta, sillä torstaina meillä on treenit, joten oppii vähän miten auto käyttäytyy talviolosuhteissa, Trogen summaa.

Sarjassa ajetaan siten, että alkuerissä vain sijoitukset merkitsevät ja niiden perusteella kuusi kuljettajat jaetaan semifinaaleihin, joita ajetaan kaksi. Finaalissa viivalla on kuusi kuljettajaa. Sarjassa jokaisen osakilpailun pisteet lasketaan mukaan lopullisiin tuloksiin. Tavoite nuorella lohjalaisella on aina korkealla.

– Taso täällä on todella kova, ja vaikka edellisestä crossikisasta alkaa olla puoli vuotta, niin kyllä mä kolmen joukkoon tähtään. Saan samalla tärkeää kokemusta kesän kisoja varten sekä kilpakumppaneista, että autosta. Kaikista tärkeintä on kuitenkin ajaa ehjä kilpailu ja kerätä mahdollisimman iso pistepotti, neljän osakilpailun sarjassa ei ole varaa mokata, Trogen kertoo.

Lue myös nämä