Argentiinan MM-rallilla vielä häviävän pieni oljenkorsi – kisapomo löi jo rukkaset naulaan

Argentiinan MM-ralli
Argentiinan MM-rallissa on aina riittänyt meininkiä. Kuva vuodelta 2019: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Argentiinan MM-rallin järjestäminen vuoden 2020 aikana on hyvin epätodennäköistä. Myös kisajärjestäjien toimesta on jo kantautunut viestiä, että luovutusmentaliteettia on ilmassa.

Argentiinalaisen Revistascratch-sivuston mukaan rallin suhteen pohditaan vielä vaihtoehtoista päivämäärää myöhäiseen syksyyn loka-marraskuulle tai jopa joulukuulle saakka. Muutokset kalenteriin ovat kuitenkin hyvin hankalia toteuttaa.

Lue myös: Vahvistus: Portugalin rallista ensimmäinen koronauhri MM-sarjassa

Virallisesti Argentiinan MM-ralli on yhä lykätty. Maan autoliiton nokkamies ja Argentiinan kisan ykköspäättäjä Carlos García Remohi kuitenkin uskoo, että rallia ei voida järjestää.

– Kisa on virallisesti lykätty, mutta näyttää todella vaikealta, että voisimme sen järjestää tänä vuonna. Nyt kun tilanne on mitä on, niin täytyy toivoa, että voimme järjestää rallin vuonna 2021, Remohi sanoo Revistascratchin mukaan.

– Luulen, että WRC joutuu muokkaamaan kalenteria kauden lopun suhteen, mutta en usko, että me ikävä kyllä olemme mukana. Uskon, että sen voi jo sanoa varmaksi. En usko, että meillä on MM-rallia tänä vuonna.

Lue myös: FIA:n päätös mahdollistaa pikamuutokset rallin MM-sarjaan – Suomen MM-rallin pomo ei syty radikaalille ehdotukselle

Argentiinan rallin koordinaattori ja mediasuhteista vastaava David Eli kuitenkin elättelee vielä pientä toivonkipinää rallin ajamisen suhteen.

– Ovi ei ole vielä pysyvästi kiinni tämän vuoden rallin osalta. Me puhuimme jo alun perin promoottorin kanssa lykkäämisestä, ei perumisesta. Siksi ralli on edelleen vain lykätty. Me tutkimme yhä vaihtoehtoja. Toki jos viimeinenkin mahdollisuus menee, niin sitten alamme keskittyä ensi vuoden ralliin, Eli kommentoi.

– Nyt yksi skenaarioista on ajaa lokakuun viimeisellä viikolla tai marraskuun kahdelle ensimmäisellä viikolla. Niitä päivämääriä olemme ehdottaneet ja pyytäneet. Tarvitsemme tietenkin myös paikallisviranomaisten ja hallituksen luvat. Pitää myös muistaa, että tiimeillä ja FIA:lla on se viimeinen sana.

Lue myös: Nyt se on sanottu ääneen – osa MM-ralleista jää ajamatta

Katso alta kooste viime MM-kauden ulosajoista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,334488″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat