Nyt se on sanottu ääneen – osa MM-ralleista jää ajamatta

Thierry Neuville
Thierry Neuville vauhdissa Sardinian rallissa. Kuva: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Koronavirus on siirtänyt rallin MM-sarjan osakilpailuja. Kansainvälinen autoliiton FIA:n rallipomo Yves Matton on vahvistanut, ettei kaikkia tälle kaudelle kaavailtuja MM-ralleja pystytä ajamaan tänä vuonna.

Argentiinan, Portugalin ja Sardinian ralleja on jo lykätty myöhempään ajankohtaan, vaikkakaan niille ei ole toistaiseksi määritelty uutta ajankohtaa. Heinäkuulle suunnitellun Safari-rallin kohtalosta odotetaan uutisia lähiaikoina.

Vuoden jälkimmäiselle puoliskolle on tulossa melkoinen kilpailusuma, mikäli kaikki siirretyt rallit aiotaan ahtaa kalenteriin. FIA:n rallipomo Yves Matton myöntää, että tilanne on vaikea.

– En usko, että pystymme järjestämään kaikkia osakilpailuja tänä vuonna, Matton vahvistaa DirtFish-sivustolla.

Lue myös: Kommentti: Rallipomolta kovia puheita – mutta ne kuulostavat yltiöoptimistiselta sonnalta

Mattonin mukaan Euroopassa ajettavat rallit ovat helpommin järjestettävissä kuin niin sanotut kaukokilpailut.

– Kaukokilpailuja on vaikeaa aikatauluttaa uudelleen ja sovittaa kalenterin jälkimmäiselle puoliskolle logististen ongelmien vuoksi.

Katso alta kooste viime MM-kauden ulosajoista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,334488″ ap mute ]

 

Tämän vuoden ohjelmaan kuuluu vielä kolme kaukokilpailua: Kenia, Uusi-Seelanti ja Japani. Jokaisen kaukorallin järjestäjät ovat vakuutelleet koronapandemian aikana, että valmisteluja jatketaan suunnitelmien mukaan.

FIA seuraa tiiviisti tilanteen kehittymistä.

– Meidän täytyy tietää tarkalleen, millainen tilanne on Keniassa, Uudessa-Seelannissa ja Japanissa. Olemme saaneet erilaisia tietoja jokaisesta maasta. Jossain vaiheessa meidän pitää päättää, mihin lähetämme merikonteissa kuljetettavan kaluston, Matton sanoo.

Mattonin mukaan mahdollista on se, että kilpailujen formaattia voidaan muuttaa, jotta tällä kaudella pystytään ajamaan mahdollisimman monta rallia. Tämä saattaa tarkoittaa tavallista lyhyempiä ralleja.

Suomen MM-ralli on ohjelmassa 6.-9. elokuuta.

Lue myös: Jari-Matti Latvala saa kovan valttikortin, kun MM-rallissa siirrytään uuteen aikakauteen? ”Voisi suosia tyyliäni”

Lue myös nämä