Aleksi Röyhkiö povaa mielenkiintoista SM-Itärallia – ”Hyvää oppia on luvassa tulevaisuuteen”

Aleksi Röyhkiö
Aleksi Röyhkiö. Kuva: Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ralli SM-sarjan kolmas osakilpailu ajetaan lauantaina Joensuun ympäristössä, jonne Aleksi Röyhkiö lähtee hakemaan Ford Fiestalla onnistunutta päätöstä talvikaudelle.

Tasaväkiseen ja suosittuun SM3-luokkaan on ilmoittautunut 19 autokuntaa, joka takaa mielenkiintoisen kattauksen SM-Itärallin vaativilla teillä.

Röyhkiö ja kartanlukija Ville Mannisenmäki ovat sarjapisteissä jaetulla toisella sijalla, kun alkukauden kaksi osakilpailua ovat tuoneet tuloksiksi kolmos- ja nelossijan.

– Meidän tiimissä on yritetty valmistautua talven päätöskisaan niin hyvin kuin mahdollista. Lumitilanteen puolesta ajotreenit ovat tosin jääneet minimiin, mutta onneksi torstaina päästään vielä testaamaan, Röyhkiö kertoi.

– Odotan isolla mielenkiinnolla Itärallia, koska kisasta varmasti tulee haastava myös kelien vuoksi. Hyvää oppia on tarjolla tulevaisuuteen.

Katso alapuolelta ennakkovideo SM-Itärallista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,330198″ ap mute]

Joensuun ympäristön sorateiden jääpohja on järjestäjien mukaan kohtalaisen hyvä, mutta lähellekään edellisten vuosien lumimäärää ei leudon talven takia rallireitillä nyt päästä.

– Toivottavasti jäinen tie kestää, ettei tarvitse ajaa sorapinnalla. Lähdetään jälleen taistelemaan podiumpaikasta ja pitämään kunnolla hauskaa Joensuun hienoille teille, Röyhkiö päätti.

Karkauspäivänä 29. helmikuuta ajettavan Itärallin ohjelmassa on viisi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on noin 100 kilometriä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat