Teemu Asunmaalla selkeä suunnitelma SM-ralliin – ”Ei oteta kuitenkaan mitään paineita”

Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajetaan lauantaina Joensuun seudulla legendaarisen Itärallin merkeissä. Teemu Asunmaa ja kartanlukija Jani Salo suuntaavat talvikauden päätösosakilpailuun SM1-luokan pistejohtajina.

Asunmaan alkukausi rallin SM-sarjassa on ollut onnistunut. Alavutelainen ajoi SM1-luokan voittoon Arctic Lapland -rallissa ja sijoittui toiseksi Mikkelin osakilpailussa. Asunmaa johtaa SM1-luokkaa seitsemän pisteen erolla Emil Lindholmiin ennen Itärallia.

Asunmaa yrittää pitää kiinni pistejohdostaan Joensuussa.

– Se olisi tosi hyvä. Katsotaan, miten kilpailu viikonloppuna menee. Ei oteta kuitenkaan mitään paineita, Asunmaa naurahtaa.

Katso alapuolelta ennakkovideo SM-Itärallista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,330198″ ap mute]

Asunmaa ajoi testiä reilut sata kilometriä Tahkolla tiistaina ja lisää testejä on luvassa vielä torstaina. Olosuhteet Savon suunnalla eivät aivan vastanneet sitä, mitä Asunmaa odottaa lauantain kilpailulta.

– Lunta oli hieman liikaa ja jäiset penkat, eikä tie mennyt missään kohtaa soralle, mitä rallissa lauantaina tulee tapahtumaan, Asunmaa kuvailee.

Asunmaa joutui edellisessä SM-rallissa Mikkelissä pistejohtajana ”aura-auton” rooliin, mutta Joensuussa tilanne on toinen. Rallin MM-sarjasta tuttu Craig Breen tähdittää Itärallia ja starttaa reitille numerolla yksi, eli SM1-luokan kuljettajien edelle.

Itäralli ajetaan lauantaina ja kilpailun viidelle erikoiskokeelle yhteispituutta kertyy reilut 98 kilometriä.

Lue myös nämä