Teemu Asunmaalla selkeä suunnitelma SM-ralliin – ”Ei oteta kuitenkaan mitään paineita”

Teemu Asunmaa. Kuva: Taneli Niinimäki

Rallin SM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajetaan lauantaina Joensuun seudulla legendaarisen Itärallin merkeissä. Teemu Asunmaa ja kartanlukija Jani Salo suuntaavat talvikauden päätösosakilpailuun SM1-luokan pistejohtajina.

Asunmaan alkukausi rallin SM-sarjassa on ollut onnistunut. Alavutelainen ajoi SM1-luokan voittoon Arctic Lapland -rallissa ja sijoittui toiseksi Mikkelin osakilpailussa. Asunmaa johtaa SM1-luokkaa seitsemän pisteen erolla Emil Lindholmiin ennen Itärallia.

Asunmaa yrittää pitää kiinni pistejohdostaan Joensuussa.

– Se olisi tosi hyvä. Katsotaan, miten kilpailu viikonloppuna menee. Ei oteta kuitenkaan mitään paineita, Asunmaa naurahtaa.

Katso alapuolelta ennakkovideo SM-Itärallista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Asunmaa ajoi testiä reilut sata kilometriä Tahkolla tiistaina ja lisää testejä on luvassa vielä torstaina. Olosuhteet Savon suunnalla eivät aivan vastanneet sitä, mitä Asunmaa odottaa lauantain kilpailulta.

– Lunta oli hieman liikaa ja jäiset penkat, eikä tie mennyt missään kohtaa soralle, mitä rallissa lauantaina tulee tapahtumaan, Asunmaa kuvailee.

Asunmaa joutui edellisessä SM-rallissa Mikkelissä pistejohtajana ”aura-auton” rooliin, mutta Joensuussa tilanne on toinen. Rallin MM-sarjasta tuttu Craig Breen tähdittää Itärallia ja starttaa reitille numerolla yksi, eli SM1-luokan kuljettajien edelle.

Itäralli ajetaan lauantaina ja kilpailun viidelle erikoiskokeelle yhteispituutta kertyy reilut 98 kilometriä.

Jaa uutinen