Huhuille tyly päätös – Subaru ei ole tulossa rallin MM-sarjaan

Colin McRae Subarun ratissa. Kuva: WalesRallyGB

Jo muutaman vuoden ajan on huhuttu sekä virallisissa uutisportaaleissa että sosiaalisessa mediassa Subarun mahdollisella paluulla rallin MM-sarjaan.

Autosportin portugalilaissivusto tietää kuitenkin kertoa, että ilmapallo on niin sanotusti tyhjentynyt Subarun paluuhaaveiden osalta. Subarun odotettiin tulevan takaisin rallin pariin, kun MM-sarja siirtyy näillä näkymin hybridisääntöihin kaudelle 2022.

Hybridiaikarajaan on kuitenkin matkaa enää niin vähän, että Subarun paluun todennäköisyys on minimaalinen. Koko Subaru-hype oli enemmänkin muutamien ihmisten aikaan saama, eikä yhtiön johto välttämättä harkinnut missään vaiheessa vakavasti paluuta rallin MM-sarjaan.

Tämä on iso harmi MM-sarjan kannalta, sillä tällä hetkellä mukana on enää kaksi täysiveristä tehdastallia. Hyundai ja Toyota nauttivat tehdastukea, kun taas Fordeja ajattava M-Sport operoi yksityistiiminä.

Subaru World Rally Team oli mukana rallin MM-sarjassa 1990-2008. Tallin väreissä maailmanmestareiksi ajoivat Colin McRae, Richard Burns ja Petter Solberg.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö