Esapekka Lappi teki pienen paljastuksen suunnitelmistaan

Esapekka Lappi aloittaa maaliskuun lopussa valmistautumisen seuraaviin koitoksiinsa rallin MM-sarjassa.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lappi teki viime viikonloppuna komean paluun Toyotan tehdastiimin haalareihin. Pieksämäkeläinen löysi heti hyvän vauhdin Toyota GR Yaris Rally1 -autolla ja ajoi kolmanneksi Ruotsin MM-rallissa.

– Siinä mielessä on pakko olla tyytyväinen, että näköjään lomalla on tullut kehityttyä, kun pystyy ajamaan huonollakin autolla ihan hyvin. Tai en sano, että auto on huono, mutta se ei ole itselle vielä täysin sopiva, Lappi sanoi.

Lappi ajaa tänä vuonna osittaisen kauden, sillä hän jakaa ajovastuuta Toyotan kolmannessa hybridikilpurissa Sebastien Ogierin kanssa. Lappi ei ole kertonut tarkkaa kilpailuohjelmaansa, mutta varmuudella ainakin Kroatian, Viron ja Suomen rallit on merkitty suomalaisen kalenteriin.

Ruotsin MM-rallin jälkeen Lappi tuli paljastaneeksi vielä yhden kilpailun, joka kuuluu hänen ohjelmaansa.

– Maaliskuun loppupuolella ajetaan soratestiä Sardiniassa ja sen jälkeen tulee heti perään Kroatian testit.

Sardinian sorarallissa ajetaan MM-pisteistä kesäkuun alussa.

Huhtikuun loppupuolella järjestettävä Kroatian asvalttiralli on täysin uusi kilpailu Lapille, joka osallistui viime vuonna vain kolmeen osakilpailuun yksityiskuljettajana. Kroatia isännöi ensimmäisen kerran MM-rallia viime vuonna.

– Olisi tosi kiva, jos saisi jo aiemmin tuntumaa asvalttiin. Onhan se ihan fakta, että jos testiä tulee vain yksi päivä asvaltilla (ennen Kroatian rallia), niin se on vähän naftisti. Mutta minkäs teet, Lappi viittasi tiukkoihin testirajoituksiin.

Ruotsin lumirallissa Lappi ei saanut Toyotansa säätöjä täysin mieleisekseen. Lappi luottaa, että tilanne on parempi tulevissa ralleissa.

– Veikkaan, että saamme auton hyväksi soralle. Lumella pitoa on vähemmän, ja meillä oli haasteita lukkojen kanssa. Toki kyllä sielläkin näköjään kerkeää – Kalle (Rovanperä) osoitti sen hyvin. Sitä en tiedä, miten auto toimii asvaltilla, mutta se selviää hetken päästä, Lappi sanoi.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kertoi ennen Ruotsin MM-rallia, että Lappi ajaa tänä vuonna enemmän MM-ralleja kuin kahdeksankertainen maailmanmestari Ogier.

– Sen me tiedämme, että Esapekka tulee ajamaan enemmän kuin 50 prosenttia kauden kisoista. Suhde on ehkä sellainen 65-35, Latvala ynnäili.

Tänä vuonna ajetaan yhteensä 13 osakilpailua.

Katso alta kooste Ruotsin MM-rallin tapahtumista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,399892″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat