M-Sportin ykköstykiltä pelottava viesti kilpailijoiden kannalta – ”Kaikki tuntuu ihan luonnolliselta”

Craig Breen
Craig Breen. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin rallitalliin siirtynyt irlantilaiskuski Craig Breen joutui tuoreen sopimuksen myötä jättämään kaksi päättyneen rallikauden osakilpailua väliin.

Breen on saanut kuitenkin tutustua rauhassa ensi kauden uuteen työkaluunsa Ford Puma Rally1 -hybridikilpuriin. Ensi vuonna pikataipaleille tulevissa Rally1-autoissa moni asia muuttuu, kun muun muassa keskilukko poistuu, joustovara pienenee ja aerodynamiikkaa vähennetään. Myös hybridisysteemi tuo mukanaan paljon opeteltavaa.

Irlantilaisen mukaan oli paljon parempi vaihtoehto aloittaa tutustuminen uuteen autoon ajoissa sen sijaan että olisi kilpaillut viimeisissä ralleissa WRC-autoilla.

– Nyt kun ajan autolla (Rally1) kaikki tuntuu ihan luonnolliselta. Juuri sitä minä tältä hommalta toivoinkin, Breen sanoo Dirtfishille.

– Kun uusi kausi alkaa Monte Carlosta, on hyvin tärkeää, että on saanut viettää paljon aikaa autossa ja ymmärtää kunnolla, miten se toimii ja miten saa autosta parhaan suorituskyvyn irti. Minusta me olemme nyt siinä asemassa.

Breen testasi Puma Rally1:sta Espanjassa viime kuussa ja ajaa vielä isommat Montea valmistavat testit joulukuun lopussa. Muista nykykuskeista poiketen Breen on siis saanut pari kuukautta enemmän aikaa valmistautua rallin hybridiaikakauteen.

Viimeisen parin viikon aikana WRC-tiimien testeissä on nähty, että Rally1-hybridi ei ole yhtä helppo ajettava kuin edeltäjänsä. Sekä Toyotan Elfyn Evans että Hyundain Thierry Neuville ajoivat ulos omissa testeissään.

– Koko urani olen ajanut autoilla, jotka ovat jo olleet tietyissä asetuksissa. En halua sanoa, että siitä olisi minulle ollut haittaa, mutta minua edeltäneet kuskit olivat päättäneet, mitä autoon säädetään. Nyt onkin erityistä, että olen se henkilö, joka on ensin päässyt muokkaamaan autoa, Breen selittää.

– Tiimi on myös ollut fantastinen. He ovat toivottaneet minut ja Paulin (kartanlukija Nagle) erittäin lämpimästi tervetulleiksi. Heillä on ollut testeissä jo valmiina paljon ideoita. Tämä auto tuntuu nyt meidän autoltamme.

Rallikauden 2022 ensimmäinen osakilpailu ajetaan Monte Carlossa 20. – 23. tammikuuta.

Katso alapuolelta Viron MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,384192″ ap mute]

 

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat