Pyöräilyn olympiavoittaja saa MM-rallissa kunniatehtävän Colin McRaen Subarulla

Colin McRae Subarun ratissa. Kuva: WalesRallyGB
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ratapyöräilyn kuusinkertainen olympiavoittaja Sir Chris Hoy kunnioittaa liki 12 vuotta sitten edesmenneen rallilegenda Colin McRaen muistoa lokakuun alussa ajettavassa Walesin MM-rallissa. 

Hoy ajaa Oulton Parkin yleisöpätkän torstai-iltana näytösluontoisesti torstaina 3. lokakuuta. Pyöräilyikonin alla on McRaen Subaru Impreza. Samainen auto jolla skottikuski voitti ainoan mestaruutensa vuonna 1995.

– Kaikki nuoret pojat haaveilevat kilpa-autoista, mutta se oli itse asiassa Colin McRae ja ralli, jotka saivat minut kiinnostumaan moottoriurheilusta teininä. Hän oli niin upea kuski katsoa ja hänestä tuli yksi kaikkien aikojen idoleistani, Hoy hehkuttaa.

– Tämä on lapsuuden haave, joka nyt toteutuu. Odotan sitä innolla. Colin oli minulle suuri inspiraation lähde. Olen kiitollinen, että voin näytellä pientä roolia pitääkseni McRaen perinnön elossa, Hoy jatkaa.

Myös Hoy on lähtöisin Skotlannista. Mies on voittanut pyöräilyurallaan 11 MM-titteliä sekä kuusi olympiakultaa. Lopetettuaan uransa vuonna 2013, on Hoy keskittynyt lähinnä moottoriurheiluun ajamalla muun muassa legendaarisessa Le Mansin 24 tunnin kisassa.

Hoyn Subaru Impreza on auto, jolla McRae voitti vuonna 1996 Kataloniassa. Tämä voitto varmisti osaltaan Subarulle toisen valmistajien mestaruuden.

Lue myös nämä

  • Uusimmat