Latvalalta hurja veto lauantain päätöspätkällä – kuroi lisää eroa Lappiin

Jari-Matti Latvala. Kuva: Aki Hietavala.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sardinian MM-rallin päätöspäivälle sunnuntaille jäi paljon ratkaistavaa, sillä kärjessä käydään kovaa taistelua sekä rallin voitosta että kolmannesta sijasta.

Toyotan suomalaiskuskit Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi kamppailevat kynsin ja hampain kolmostilasta. Latvala teki viimeisen iskun lauantain päätöserikoiskokeella ja rökitti Lapin 3,7 sekunnilla. Eroa on tuurilaisen hyväksi 5,3 sekuntia.

– Ikävä kyllä vielä ollaan perässä, eikä ole päästy ohi. Olen kuitenkin ihan tyytyväinen iltapäivän ajamiseeni. Taistelu on kuitenkin niin tasaista, kun auto ja tiimi on sama. Tommi antaa meidän taistella, Lappi totesi Monte Lernon maalissa WRC All Liven lähetyksessä.

Latvala ei pysähtynyt pätkän maalissa kommentteja varten, sillä miehen autossa oli jokin tekninen ongelma. Näytti siltä, ettei hän saanut Yaris WRC:ssä maantieajoon tarkoitettua asetusta käyntiin.

Fordin Sebastien Ogier on kamppaillut koko lauantain Hyundain Thierry Neuvillea vastaan. Ogierin etumatka sunnuntaille on 3.9 sekuntia. Suomalaisten jälkeen viidentenä rallissa ajaa Hyundain Hayden Paddon niukalla erolla ennen Citroenin Mads Östbergia.

Sardinian ralli jatkuu yötauon jälkeen sunnuntaina. Ohjelmassa on vielä neljä erikoiskoetta ja hieman yli 40 ek-kilometriä.

Sardinian MM-rallii, ek 16/20 jälkeen:
1. Sebastien Ogier Ford      3.02.16,9
2. Thierry Neuville Hyundai  +3,9
3. Jari-Matti Latvala Toyota +48,9
4. Esapekka Lappi Toyota     +54,2
5. Hayden Paddon Hyundai     +2.01,8
6. Mads Östberg Citroen      +2.03,9
7. Craig Breen Citroen       +3.13,6


Lue myös nämä

  • Uusimmat