Yllättääkö Fordin WRC-kuski myös Keniassa? – ”Se on päätavoitteeni”

M-Sport Fordilla ykköskaliiberin autoon täksi kaudeksi palannut Adrien Fourmaux on aloittanut rallikauden 2024 hienosti.
Adrien Fourmaux
Adrien Fourmaux. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Fourmaux nappasi helmikuussa Ruotsista uransa ensimmäisen palkintosijan MM-sarjan ykkösluokassa. Kauden avannut Monte Carlon ralli puolestaan toi tasaisen suorituksen jälkeen viidennen sijan.

Torstaina käynnistyvästä Kenian MM-rallista Fourmaux tavoittelee jälleen ehjää suoritusta. Tosin rajuilla pikataipaleilla tarvitaan myös onnea. Sen on myös Fourmaux huomannut, kun vuoden 2021 viidennen sijan jälkeen hän koki seuraavalla kaudella keskeytyksen.

– On hienoa palata Keniaan. Kisa jäi minulta viime vuonna väliin, mutta vuonna 2021 sain sieltä varsin hyvän tuloksen. Tämän rallin fiilis ja tunnelma villieläimineen ja upeine ihmisineen on jotain todella erityistä, Fourmaux kertoo.

– Varmasti edessä on kova kisa, koska sadekausi on päällä. Luvassa lienee hieman erilainen kisa kuin mihin olemme tottuneet. Paljon voi tapahtua, joten yritetään vain saada mahdollisimman hyvä ja tasainen suoritus aikaiseksi.

Lue myös: Ennätysmäärä kilometrejä ja haastavat olosuhteet – tämä kaikki sinun täytyy tietää Safari-rallista

Hyvä kauden avaus on nostanut Fourmaux’n peräti kolmannelle sijalle MM-sarjassa.

– Haluamme pitää sen sijoituksen. Tavoite on olla lähellä kärkeä. Se on päätavoitteeni, Fourmaux summaa.

Torstaina Keniassa ajetaan ensimmäinen varsinainen erikoiskoe, kun pääkaupunki Nairobin lähellä järjestetään yleisöpikataival. Kisassa on luvassa yhteensä 19 pätkää, joille mittaa kertyy noin 370 kilometriä.

Kuuntele Rallipodin uusi jakso Spotifyssä ja muista pistää samalla Rallipodi seurantaan.
Voit kuunnella jakson myös tästä alta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat