Toyota ei pysty saavuttamaan samaa kuin viime vuonna – Jari-Matti Latvalalta selkeä linjaus

Jari-Matti Latvalan johtama Toyotan rallitiimi on tottunut menestymään Kenian Safari-rallissa.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyota oli viime vuonna Safarissa täysin omaa luokkaansa ja nappasi Afrikasta neloisvoiton. Tänä vuonna tuon saavutuksen uusiminen ei ole mahdollista siitä yksinkertaisesta syystä, että tallilla on tällä kertaa kisassa mukana vain kolme autoa.

Tänä vuonna Toyotan lippuja kantavat Kalle Rovanperä, Elfyn Evans sekä Takamoto Katsuta. Sebastien Ogier jätti tällä kertaa Kenian väliin.

Tallipäällikkö Jari-Matti Latvalan mukaan haaste on muutoinkin isompi kuin viime vuonna. Safarissa ajetaan nyt sadekauden aikana.

– Se tulee varmasti olemaan haastavaa. Tiedämme, että aikaisempina vuosina vahvuutemme on ollut luotettavuus ja sillä olemme onnistuneet saavuttamaan hyviä tuloksia, Latvala sanoi Rallit.fille.

– Samalla kuitenkin tiedämme, että Hyundai on pystynyt parantamaan autoaan paljon, joten tästä tulee nyt haastavampaa. Kärsivällisyys on avainasemassa etenkin sitten, jos kelistä tulee vaikea. Kuljettajiemme täytyy pitää tämä mielessä. Se on vaikeissa olosuhteissa avainasemassa menestyksen suhteen, Latvala jatkoi.

Toyotan GR Yaris Rally1 -autoja on hieman päivitetty Safari-rallia varten. Kilpureista löytyy muun muassa uusi jousitus.

– Siinä on mielestäni kyse ennen kaikkea luotettavuuden parantamisesta, mutta se voi lisätä hieman myös suorituskykyä, Latvala sanoi.

Latvala pääsi itse nauttimaan kyydistä muiden tallipomojen tapaan Safarin testierikoiskokeella Evansin vierellä. Kokemus antoi tallipomolle lisää luottoa.

– Kun olin auton kyydissä shakedownissa, niin auto toimi mielestäni todella hyvin ja oli mahtavaa, miten hyvin se toimi kaikissa töyssyissä ja hypyissä, Latvala sanoi.

Kenian Safari-seikkailu käynnistyy torstai-päivänä yleisöerikoiskokeella Nairobissa. Toyotan tavoite on kristallin kirkas.

– Ykkösprioriteetti on voitto, Latvala linjasi.

– Olemme saavuttaneet täältä neloisvoiton, mutta tänä vuonna se ei tietenkään ole kolmen auton vuoksi mahdollista. Jos meillä on kaksi autoa kolmen parhaan joukossa, niin mielestäni se olisi täältä täydellinen tulos, Latvala paalutti.

– Ihan alusta lähtien ei varmaan tarvitse tulla täysillä, sillä olen varma, että keli tuo jotain vaikeuksia. Pitää yrittää pysyä vain kärjen tuntumassa kärsivällisesti, kun vaikeuksia tulee. Uskon, että tämän rallin voi voittaa kärsivällisellä ajolla. Koko aikaa ei tarvitse tulla täysillä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat