Toyota-tähdellä jälleen tuttu ja turvallinen taktiikka MM-rallissa? – ”On helppo tehdä virheitä”

Toyotan Elfyn Evansin alkuvuosi rallin MM-sarjassa on ollut tasainen.
Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Uransa ensimmäistä maailmanmestaruutta tavoitteleva Evans oli Monte Carlossa kolmas ja Ruotsin lumilla toinen. Keniassa walesilainen ajoi neljänneksi, mutta saalisti myös sunnuntailta kelpo potin pisteitä.

Näin ollen MM-sarjassa Evans pitää hallussaan toista sijaa. Eroa sarjaa johtavaan Hyundai-tähti Thierry Neuvilleen on vain kuusi pistettä.

– Alkukausi on ollut tasainen ja olemme saaneet joka kisasta hyvän määrän pisteitä. Edelliset kolme rallia olivat kaikki erityisiä ja hyvin haastavia. Nyt edessä on vähän tyypillisempiä eurooppalaisia sora- ja asvalttiralleja, Evans miettii.

– Se meidän pitää myös maksimoida parhaalla mahdollisella tavalla. Olin viime vuonna hyvä asvaltilla, mukaan lukien Kroatiassa, joten voimme odottaa rallia innolla.

Kroatiaan on luvattu käytännössä koko viikoksi sateita hellejakson jälkeen. Vesisateet tekevät teistä nopeasti liukkaita, koska ensimmäiset autot levittävät likaa ja mutaa pikataipaleille. Evans pääsee kuitenkin toiseksi parhaalta lähtöpaikalta liikenteeseen, joten siinä mielessä tilanne on walesilaisen kannalta suotuisa.

Nimenomaan tasaisen varmana kuskina tunnettu Evans taitaa jälleen ottaa kisaan varovaisen taktiikan, eikä lähde väkisin runnomaan voitosta.

– Me kaikki tiedämme, että tämä ralli on vaikea, koska pito vaihtelee todella paljon. Silloin on helppo tehdä virheitä, Evans ruotii.

– Meidän pitää ajaa ehjä ralli, mutta toki on oltava myös nopea, jos haluaa taistella kärjessä.

Kroatian ralli käynnistyy torstaina ajettavalla testierikoiskokeella. Sunnuntaina päättyvässä kilpailussa on luvassa yhteensä 20 erikoiskoetta, joille mittaa kertyy reilut 280 kilometriä.

Lue myös nämä