WRC-tallin pomo linjaa: Meidän pitäisi voittaa maailmanmestaruus

Thierry Neuville
Thierry Neuville Hyundain ratissa. Kuva: Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundai Motorsport -rallitiimi näytti iskukykynsä viime kaudella MM-sarjassa, mutta ei yltänyt vielä mestaruuteen saakka. Tänä vuonna käy toisin, uskoo tallin operatiivinen johtaja Alain Penasse.

Tallin belgialaistähti Thierry Neuville sijoittui kuljettajien MM-pistetaulukossa toiseksi, ja tallipisteissä Hyundaille lohkesi sama sijoitus mestaripilotti Sebastien Ogierin tähdittämän M-Sportin takana. Neuville otti kauden aikana tuplasti enemmän voittoja kuin Ogier, mutta jäi ranskalaisen taakse selvällä pisterolla.

– Tämän pitäisi olla meidän vuosi. Nyt meidän pitäisi ensimmäistä kertaa voittaa Monte ja maailmanmestaruus, Penasse linjasi ennen torstai-iltana alkavaa Monte Carlon MM-rallia.

Penassen mukaan mestaruusreseptin tärkein ainesosa on tasaisuus.

– Thierry ajoi viime vuonna selvästi eniten pohja-aikoja (56), joten jos olemme tasaisempia, ja samalla myös Andreas Mikkelsen tuo tukea, mestaruus on mahdollinen, Penasse sanoi.

Penasse nimesi Ogierin ja M-Sportin lisäksi myös Toyotan pahimpien vastustajien joukkoon.

– Toyota teki viime vuonna loistavia esityksiä muutamissa ralleissa. Nyt heillä on Jari-Matti Latvalan ja Ott Tänakin kaltaiset kokeneet kuljettajat, joten he ovat vahvoja kilpailijoita, Penasse sanoi.

Lue myös nämä