Rallilupaus Röyhkiö hyödyntää uutta sääntöä – 17-vuotiaana SM-sarjaan

Aleksi Röyhkiö
Aleksi Röyhkiö. Kuva: Aleksi Röyhkiön tiedotus
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Autourheilun juniorimaajoukkueeseen kuuluva Aleksi Röyhkiö pääsee hyödyntämään nyt alkavalla kaudella uutta sääntöä, jonka turvin 18 vuotta kauden edetessä täyttävä, kriteerit täyttävä, ajokortiton nuori pääsee mukaan rallin SM-sarjaan.

AKK Driver Academyn valmennusosaamisesta nauttivalla 17-vuotiaalla ylöjärveläisellä on paljon opittavaa kilpailukauden edetessä.

– Kaikki osakilpailut ovat minulle uusia, samoin kilpailujen nuotittaminen. Avauskilpailu Arctic Lapland Rally tuo tähän asiaan helpotusta, kun perinteiseen Tunturirallin tapaan erikoiskokeita pääsee nuotittamaan vapaasti kolmen päivän aikana, Röyhkiö kertoo tiedotteessa.

Toisen polven rattimies kilpailee SM3-luokassa Renault Twingo R2-autolla, jolla Röyhkiö on ajanut kaksi testijaksoa tammikuussa.

– Auto tuntuu hyvältä, mutta näihin Lapin olosuhteisiin ei pysty täydellisesti valmistautumaan muualla. Tiestö on erittäin vaativaa ja nopeaa, se on tullut selväksi nuotituspäivien aikana.

– Varsinaisia tulostavoitteita en ole asettanut, mutta nousujohteinen kausi on tavoitteena. Väkisinkin tästä kilpailukaudesta muodostuu meidän tiimille sellainen opiskeluvuosi. Askel askeleelta tähdätään uralla eteenpäin, Röyhkiö summaa.

Arctic-ralli käynnistyy perjantaina ja päättyy lauantai-iltana.

Lue myös nämä

  • Uusimmat