WRC-tallin johtaja sysää paineita Suniselle ja Evansille – vihjailee jo kovan luokan kuskihankinnalla

Teemu Suninen ja Malcolm Wilson
Teemu Suninen (oik.) ja M-Sport Fordin johtaja Malcolm Wilson. Kuva: Miika Wuorela
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjassa kilpailevan M-Sport Ford -tallin johtaja Malcolm Wilson toivoo, että tiimin taloudellinen tilanne vakautuu kaudella 2019.

Samalla hän sysää paineita tallin kuljettajille Teemu Suniselle ja Elfyn Evansille. Ford-kuskeilla on isot saappaat täytettävänään, sillä Fiesta WRC -autolla kaksi edellistä mestaruutta voittanut Sebastien Ogier siirtyi Citroenille täksi vuodeksi.

Wilson pelotteli vielä joulukuun alkupuolella, että M-Sport ei välttämättä ilmoittaudu valmistajien MM-sarjaan taloudellisen tilanteensa vuoksi. Ogierin lähdön vuoksi talli menetti huomattavan sponsorin, Red Bullin, joka meni ranskalaismestarin mukana Citroenille.

– Se ei ole mikään salaisuus, että minun pitää saada liiketoimintani oikeille raiteille, jotta perustukset on pönkitetty tulevaisuutta varten. Ei olisi reilua sanoa, että Ogier on suistanut M-Sportin taloudelliset suunnitelmat raiteiltaan, mutta hän ei ole auttanutkaan meitä, Wilson kertoi Autosportille.

Tallipäällikön tehtävät viime kauden jälkeen jättäneen Wilsonin mukaan taloudellisten vaikeuksien taustalla on myös se, ettei talli ole saanut myytyä ralliautojaan yhtä paljon kuin aiemmin. Wilson keskittyy nyt täysin M-Sportin liiketoiminnan pyörittämiseen.

Suninen ja Evans eivät kuulu tämän kauden mestarisuosikkeihin, mutta M-Sportilla heiltä odotetaan näyttöjä. Molempien sopimukset kattavat vain tulevan kauden.

– Tähtäin on jo kaudessa 2020. Tietenkin toivomme Elfynin ja Teemun olevan mukana kärkikamppailuissa, mutta jos he eivät ole, haluan saada rahoituksen, jolla voimme yrittää saada Ott Tänakin tai jonkun muun huippukuljettajan. Haluan, että olemme jälleen mukana taistelemassa mestaruuksista, Wilson alleviivasi.

Wilson korosti, että Ford Fiesta WRC -autoa kehitetään jatkuvasti kauden 2019 aikana.

– Auton suhteen emme tingi mistään. Meidän on pidettävä auto kilpailukykyisenä, ja resurssien on oltava kunnossa.

Kauden avaava Monte Carlon MM-ralli alkaa torstaina.

Lue myös nämä