Ranskalaiskuski sössi MM-rallivoiton karmealla tavalla – ”Välillä itkettää ja välillä naurattaa”

Ranskalaiskuski Adrien Fourmaux teki karmean virheen Sardinian MM-rallin päätöserikoiskokeella.
Adrien Fourmaux
Adrien Fourmaux. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vaikka olosuhteet olivatkin haastavat ja varmasti myös epäonnea matkassa, olisi Fourmaux´n pitänyt tuoda Ford Fiesta Rally2 -auto takuuvarmasti maaliin. Varmisteluun olisi ollut myös varaa, sillä ennen viimeistä lyhyttä erikoiskoetta Ford-kuskin johtoasema oli puolen minuutin verran ennen Skodan Andreas Mikkelsenia.

M-Sport Fordin Rally2-auto ei tunnetusti ole ollut kilpailukykyisin WRC2-luokassa, mutta nyt markkinoinninkin kannalta tärkeä ykköstila oli erittäin lähellä. Fourmaux kuitenkin sössi tilaisuuden ajamalla pusikkoon heti Power Stage -pätkän alussa.

– Olen tietenkin äärettömän pahoillani koko tiimin puolesta, jotka toivoivat voittoa. Olimme todella lähellä. Olen äärimmäisen pettynyt, että kaikki loppui näin, Fourmaux sanoi.

– Tunsin oloni koko viikonlopun todella luottavaiseksi autossa ja oli mukavaa taistella kärjessä. Keskeytys oli iso sääli, mutta jotenkin meidän on nyt otettava tästä positiiviset asiat mukaan.

Ranskalaisen mukaan ulosajo oli monen asian summa.

– En ole koskaan nähnyt sellaista vesisadetta pätkällä. Auto aliohjasi aika paljon. Siinä kohdassa olin ehkä kakkosvaihteella, eikä vauhtia ollut paljon. Renkaani olivat ihan loppu ja jouduimme vesiliirtoon. Perä lähti yhtäkkiä urasta pois ja yritin kaasulla nostaa auton takaisin uriin. Auto ei totellut ,ja kun jarrutin, pitoa ei ollut yhtään, Fourmaux selitti Autohebdo-lehden mukaan.

– Mutkan jätössä oli iso kivi, joka repi jousituksen rikki. Emme me mielestäni ajaneet liian kovaa tai yrittäneet hullusti. Tunteet ovat yhtä vuoristorataa. Välillä itkettää ja välillä naurattaa.

Fourmaux ajoi vielä viime kaudella M-Sport Fordin Rally1-autolla, mutta lukuisten ulosajojen ja kehnojen suoritusten jälkeen rahoitusta ei enää ykköskaliiberin autoon löytynyt. Tällä kaudella ranskalainen on esittänyt lupaavia otteita Fiesta Rally2 -auton ratissa, mutta yhtään palkintosijaa ei ole vielä WRC2-luokassa herunut.

Britannian rallisarjassa Fourmaux on ajanut kaksi voittoa ja mies voitti myös Jänner-rallin Itävallassa tammikuussa.

Katso alapuolelta WRC2-luokan dramaattiset loppuhetket Sardiniassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat