WRC-tallilla yhä mahdollisuus napata jättipotti siirtomarkkinoilta

M-Sport Fordin rallitallin päällikkö Richard Millener sanoo, että brittitiimi neuvottelee parhaillaan ensi kauden kuskiehdokkaiden kanssa.
Richard Millener
Richard Millener. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viime viikolla varmistui, että Craig Breen sai lähteä M-Sportilta vain yhden kauden jälkeen. Ykköskuskille on tilausta, mutta toisaalta yksityistalli saattaa turvautua ensi vuonna pelkästään maksukuskeihin. Millenerin mukaan kuskiuutisia saatetaan joutua odottamaan aina joulukuulle saakka.

– Meillä on aikaa. Monte Carlon rallin ilmoittautumiset päättyvät 16. joulukuuta. Meillä on siis liki kuukausi aikaa pistää asiat kuntoon. Olen luottavainen, että ennen sitä meillä on uutisia, Millener sanoo rallin MM-sarjan verkkosivuilla.

– Tämä kuulostaa ihan kliseeltä, mutta me juttelemme ihan oikeasti kaikkien kanssa ensi vuodesta. Meillä on edelleen paljon mahdollisuuksia.

Mielenkiintoisesti Millener nostaa tämän vuoden maksukuskeista esiin vain Gus Greensmithin ja Pierre-Louis Loubet’n nimet, kun taas rutkasti tällä kaudella romua tehnyttä Adrien Fourmaux’ta brittipomo ei mainitse sanallakaan.

– Neuvottelemme Gusin ja Pierre-Louisin kanssa. Heillä molemmilla oli menestyksekäs kausi ja haluaisimme jatkaa heidän kanssaan, Millener toteaa.

Kiinnostavin nimi on kuitenkin virolaistähti Ott Tänak. Vuoden 2019 maailmanmestari jätti Hyundain rallitallin, ja M-Sport on tällä hetkellä miehen ainoa vaihtoehto, mikäli hän mielii ajaa täyden kauden MM-sarjassa ensi vuonna.

– Kuten sanottua, me juttelemme kaikille. Se pitää sisällään Tänakin ja Sebastienin (Loeb). Olemme luottavaisia, että meillä on kilpailukykyinen auto ensi vuonna, Millener kertoo.

– Sebin kanssa työskentely oli yksi kauden 2022 kohokohdista. Kuten kaikki voivat kuvitella, Monte Carlon rallin voitto oli erityinen tapa aloittaa uusi hybridiaikakausi. Katsotaan, mitä tuleman pitää seuraavan kuukauden aikana.

Loebin tähtäimessä on jälleen vain muutama kisa ensi kaudella, kun taas Tänak etsinee täyden kauden kontrahtia, jos virolaisen vielä uraansa jatkaa. Huhuissa on viritelty myös ideaa yksityistallista yhdessä Hyundailta lähtöpassit saaneen Oliver Solbergin kanssa energiajuomajätti Monsterin tukemana.

Lue lisää: Voiko tämä todellakin pitää paikkansa? Ott Tänakista rävähti villi huhu

Rallikausi 2023 starttaa tammikuun puolivälin jälkeen Monte Carlosta. Helmikuussa ajetaan Ruotsissa ja maaliskuussa Meksikossa.

Katso alapuolelta Japanin MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat