Kartturilta toive Toyotan WRC-kuskille – ”Kannattaisi ehkä työstää asiaa”

Japanilaiskuski Takamoto Katsuta saalisti ralliuransa kolmannen palkintosijan kotikilpailustaan reilu viikko sitten.
Aaron Johnston
Aaron Johnston. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tallikavereiden rengasrikot avittivat matkaa, mutta kolmas sija Japanin haastavasta asvalttirallista oli silti kelpo suoritus. Katsuta on aiemmin urallaan ajanut palkintopallille kahteen otteeseen Keniassa.

Ensi kaudeksi Katsuta nousee Toyotan tehdastiimiin pistekuskiksi niissä kisoissa, joissa Sebastien Ogier ei ole mukana. Katsutan irlantilaiskartturi Aaron Johnston toivoo, että japanilainen oppisi arvostamaan kykyjään enemmän.

Katsuta oli MM-sarjassa tänä vuonna viides. Japanilainen ajoi äärimmäisen tasaisesti, sillä hän jäi pisteittä vain Uuden-Seelannin rallissa.

– Minusta hän on liian ankara itseään kohtaan. ”Taka” sai pisteitä melkein kaikista ralleista, eikä hän ajellut millekään sijoille yhdeksän tai kymmenen. Hänen pitäisi olla ylpeä tuloksistaan, Johnston sanoo japanilaisella RallyPlus -sivustolla.

– Takan kannattaisi ehkä työstää asiaa, jotta hän voisi luottaa omiin kykyihinsä enemmän, koska lahjakkuutta ja taitoa häneltä löytyy. Jos hän saisi enemmän itseluottamusta, uskon, että hän saavuttaisi vieläkin parempia tuloksia.

Johnston kehuu kuitenkin Katsutan paineensietokykyä, sillä kotirallissa Japanissa odotukset Toyota-kuskia kohtaan olivat kovat.

– Ehkä meidän stressitasomme oli vähän korkeammalla kuin muissa ralleissa. Taka kuitenkin käsitteli paineet hyvin, kuin todellinen ammattilainen. Hän pystyi ajamaan kovalla tasolla paineista huolimatta, Johnston ylistää.

Katso alapuolelta Japanin MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat