Voiko tämä todellakin pitää paikkansa? Ott Tänakista rävähti villi huhu

Espanjalainen Revista Scratch -sivusto heittää tiskiin kovan huhun virolaistähti Ott Tänakin tulevaisuudesta.
Oliver Solberg ja Ott Tänak
Oliver Solberg ja Ott Tänak. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sivuston mukaan Hyundain WRC-tiimissä tällä kaudella ajaneet Tänak ja Oliver Solberg olisivat rakentamassa omaa tallia ensi vuodeksi MM-sarjaan. Ideana olisi hommata kalusto M-Sport Fordilta ja ajaa yhdysvaltalaisen energiajuomajätti Monsterin väreissä.

Solberg on toiminut rallissa jo useamman vuoden Monsterin keulakuvana, kun taas Tänak on yksi harvoista huippukuskeista, joka ei ole lähtenyt toisen energiajuomayhtiö Red Bullin mannekiiniksi. Tänak jätti itse Hyundain tiimin päättyneen kauden jälkeen, kun taas Solbergin sopimusta ei jatkettu.

Espanjalaissivuston mukaan Monsterin rallitiimin toiminnasta vastaisivat Solbergin isä, vuoden 2003 maailmanmestari Petter Solberg sekä vuosia energiajuomayhtiön tähtenä tuikkinut Ken Block. Tallin operatiivisesta toiminnasta vastaisi puolestaan Tänakin ja Markko Märtinin johtama RedGrey-tiimi, joka vielä tällä kaudella pyöritti Hyundain Rally2-ohjelmaa.

Sivuston väitteiden mukaan ei ole vielä varmaa, ajaisiko Monster-tiimi osana M-Sport Fordin tallia vai olisiko se puhdas yksityistalli. Revista Scratch -sivuston mukaan todennäköisempi vaihtoehto olisi kuitenkin puhdas privaattitiimi. RedGrey-tiimi siis ostaisi tai vuokraisi M-Sportilta Ford Puma Rally1 -kilpurit, joilla Tänak ja Solberg ajaisivat kaikki ensi kauden 14 MM-rallia.

Solbergin perhe on vieraillut tällä viikolla Yhdysvalloissa. Oliver, Petter ja äiti Pernilla Solberg piipahtivat myös Monster Energyn Los Angelesin päämajassa.

– Mahtava vierailu Monsterin päämajassa LA:ssa. Tapasin upeita ihmisiä ja… jotain hienoa on luvassa ihan pian, Solberg vihjaili sosiaalisessa mediassa.

https://twitter.com/OliverSolberg01/status/1593279532924129283

Aiemmin Tänak on yhdistetty huhuissa pestiin M-Sportin kanssa. Myös Solberg on kertonut aiemmin, että hän on käynyt keskusteluja brittitiimin kanssa.

Muissa WRC-tiimeissä paikkoja ei ole enää tarjolla, sillä Hyundai ja Toyota julkistivat perjantaina kuljettajakokoonpanonsa kaudelle 2023. Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala tosin vihjaili, että tiimi saattaa tarjota neljättä GR Yaris Rally1 -kilpuriaan vuokralle osassa ensi vuoden kisoista.

Lue myös: Jari-Matti Latvala paljasti vielä yhden ison uutisen Toyotan suunnitelmista

Katso alapuolelta Japanin MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat