WRC-talli haluaa myös Sebastien Loebin – tiimipomo valotti, miten neuvottelut kuskien kanssa etenevät

M-Sport Ford vahvisti viime viikolla virolaiskuski Ott Tänakin sopimuksen.
Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vuoden 2019 maailmanmestarin kiinnittäminen on kova satsaus brittiläiseltä yksityistallilta. Muita sopimuksia M-Sport panttailee edelleen, vaikka tiedossa on, että kauden 2023 ensimmäisen MM-rallin, ikonisen Monte Carlon osakilpailun, ilmoittautumisaika päättyy jo perjantaina.

Yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb ajoi M-Sportilla viime kaudella valikoituja osakilpailuja. Tiimin ja Loebin ainoa voitto napsahti nimenomaan Monte Carlosta tammikuussa. M-Sport neuvottelee edelleen Loebin kanssa, mutta tiedossa on, että budjetti on tiukassa. Sen lisäksi Loebilla pitää myös kiirettä, sillä rallilegendan ohjelmaan kuuluva Dakar-ralli päättyy 15. tammikuuta sunnuntaina Saudi-Arabiassa, ja heti seuraavana päivänä käynnistyy Monte Carlon rallin nuotitus.

Rallin MM-sarjan ja aavikkorallien MM-sarjan lisäksi Loeb kilpailee myös Extreme E -sarjassa, joten tämän vuoden kaltainen neljän MM-rallin ohjelma lienee jälleen sopivin.

– Tietenkin haluaisimme Sebin autoomme, mutta luulen, että Monte Carlon osalta se on vaikeaa. Emme kuitenkaan lopeta yrittämistä, M-Sportin tallipomo Richard Millener sanoo Autosportille.

– Olemme laittaneet kaikki resurssimme likoon Ottin osalta, joten meidän pitää olla realisteja. Rahoitus tässä on tietenkin takana. Jos haluaa kaksi lajin kovaa nimeä tiiminsä, niin heillä on myös oma hintalappunsa.

Millenerin mukaan ranskalainen Pierre-Louis Loubet jatkaa isolla todennäköisyydellä tiimissä myös ensi vuonna. 25-vuotias korsikalainen ajoi tänä vuonna seitsemän MM-rallia ja onnistui vakuuttamaan sekä M-Sportin että tukijansa.

– Olisi hienoa saada Pierre-Louis takaisin tiimiimme. Hän ei ole ainakaan lopettamassa rallia, mutta meillä ei ole silti mitään virallisia uutisia kerrotavana, Millener korostaa.

Autosportin mukaan Millener myös vahvisti neuvottelut brittikuski Gus Greensmithin kanssa, joka on jo vuosia tahkonnut MM-sarjaa Fordin nutussa. Greensmithin on huhuttu myös kiinnostuneen Toyotan Rally1-auton vuokraamisesta. Toyotan WRC-tallin päällikkö Jari-Matti Latvala on jo aiemmin kertonut, että Toyota GR Yaris Rally1 -auto on vuokrattavissa niissä kisoissa, joissa Sebastien Ogier ei ole mukana.

Adrien Fourmaux´n kohtalona on todennäköisesti tyytyminen Fordin Rally2-autoon ensi kaudella. Oliver Solberg on niin ikään kysellyt Rally1-autoa Fordilta, mutta nuori lupaus joutunee ajamaan ensi vuonna Fourmaux´n tavoin Rally2-luokituksen menopelillä.

Katso alapuolelta Japanin MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat