WRC-tähti arvosteli tallinsa ratkaisua

Kris Meeke
Kris Meeke. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroen-kuljettaja Kris Meeke antoi kritiikkiä tallinsa päätökselle torstaina ajetun Walesin MM-rallin testierikoiskokeen jälkeen.

Brittikuljettajalla oli vaikeuksia testipätkällä, jolla hän sijoittui vasta 12:nneksi 4,7 sekuntia kärjelle jääneenä. Vauhti ei ollut sen parempaa torstai-illan yleisöerikoiskokeella – Meeke oli pätkällä 15:s.

Kaikki muut tallit valmistautuivat Walesin haastavaan soraralliin ajamalla testejä saarivaltion metsäteillä ennen kilpailua, mutta Citroen teki toisenlaisen ratkaisun: ranskalaistiimi järjesti testit Etelä-Ranskassa täysin erilaisissa olosuhteissa verrattuna Walesiin. Citroen-pomo Yves Matton perusteli päätöstä sillä, että metsän vuokraaminen testejä varten tulee kalliiksi tallille.

– Kun ei ole valmistautunut hyvin, tulee vaikeuksia. Nykäisimme säädöt ilmasta ja tulimme niillä säädöillä tänne, mutta minkäs teet, Meeke päivitteli torstain lehdistötilaisuudessa.

– Yritimme tehdä joitain muutoksia testipätkän aikana, mutta koska Ruthnissa ei ollut erillistä huoltoa, meidän piti ajaa koko matka takaisin huoltoalueelle tehdäksemme muutoksia. Kun pääsimme takaisin pätkälle, tien pinta oli täysin putsattu. Kun ei valmistaudu oikealla tavalla, käy näin, pohjoisirlantilainen lisäsi.

Meeke voitti edellisen osakilpailun Espanjassa lokakuun alussa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat