WRC-sensaatiotallin pomo: Jos emme voita mestaruutta Britanniassa, emme ansaitse sitä

Malcolm Wilson
Malcolm Wilson. Kuva : @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Fordeilla rallin MM-sarjassa kilpaileva M-Sport-talli juhlii erittäin todennäköisesti valmistajien maailmanmestaruutta jo kauden viimeistä edellisessä osakilpailussa, joka ajetaan tiimin kotimaisemissa Britanniassa.

M-Sport venytti MM-johtonsa peräti 83 pisteeseen viime viikonlopun Espanjan MM-rallissa, kun sen ainoa uhkaaja Hyundai törmäsi ongelmiin. Käytännössä M-Sport ratkaisi mestaruuden edukseen, mutta Hyundailla on yhä titteliin teoreettinen mahdollisuus, joka on kuitenkin mikroskooppisen pieni.

– Meidän pitää saada vain yksi autoistamme maaliin. Jos onnistumme siinä, saamme tarpeeksi pisteitä napataksemme mestaruuden. Jos emme voita valmistajien mestaruutta Britanniassa, me emme ansaitse sitä, tallipäällikkö Malcolm Wilson alleviivasi wrc.comin mukaan.

M-Sportilla pyyhkii hyvin myös kuljettajien MM-sarjassa. Sebastien Ogier on pistetaulukon kärjessä matkalla kohti viidettä mestaruuttaan, ja Ott Tänak nousi Kataloniassa MM-kakkoseksi. Tallin saavutuksia voi pitää sensaationa, sillä M-Sport kilpailee yksityistiiminä isoja tehdastalleja vastaan.

– Emme uskoneet tämän olevan mahdollista. Kuljettajamme ovat tehneet jotain merkityksellistä tänä vuonna, Wilson suitsutti.

Kauden viimeistä edellinen ralli ajetaan Walesissa lokakuun viimeisenä viikonloppuna.

Kannattaa lukea myös nämä:

Ogierin suunnitelma toteutumassa täydellisesti?
WRC-talli etsii vastauksia – ”Jos se on totta, autossamme on iso ongelma”
Teemu Suniselle avautumassa WRC-tallipaikka? – ”Haluamme ajaa siellä”
Lähde: Tommi Mäkisen Toyotalle uusi tähtikuljettaja ensi kaudeksi
Sebastien Ogier heitti erikoisen sopimusehdotuksen
Tallipomon puhelu päätti hurjan kamppailun – ”Hän nauroi kymmenen sekuntia”

Lue myös nämä

  • Uusimmat