Ogierin suunnitelma toteutumassa täydellisesti?

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sebastien Ogier on vain yhden askeleen päässä viidennestä perättäisestä ralliautoilun maailmanmestaruudestaan.

M-Sportin Ford-kuljettaja Ogier repi MM-sarjassa 37 pisteen eron lähimpään uhkaajansa viikonloppuna ajetussa Katalonian rallissa, jossa hän sijoittui toiseksi. Ogierin tallikaveri Ott Tänak on pistetaulukossa toisena ja Espanjassa keskeyttänyt Hyundai-pilotti Thierry Neuville kolmantena pisteen Tänakia perässä.

– En voi sanoa, että tilanne on turvallinen, mutta se on selvempi, Ogier sanoi.

Katalonian asvalttiteillä Ogier ei pystynyt haastamaan voiton ottanutta Kris Meekeä, mutta MM-taiston kannalta tärkeintä ranskalaisen kannalta oli se, ettei hän menettänyt pisteitä Tänakille tai Neuvillelle. Ogier ei antanut senkään häiritä, että hän joutui viikonlopun aikana vastaamaan kysymyksiin hänen ensi kauden tallistaan.

– Keskityin vain tavoitteeseeni – halusin saada hyvän tuloksen rallista. Kun tulimme Espanjaan, kautta oli jäljellä kolme kilpailua, ja tämä oli erittäin tärkeä ralli. En halua lähteä Australiaan (kauden viimeiseen osakilpailuun) pienellä piste-erolla ja joutua auraamaan sorateitä samaan aikaan, kun taistelen mestaruudesta. Halusin saada hyvät pisteet ja ottaa viimeisen askeleen Walesin rallissa. Sellainen suunnitelma minulla on ollut koko ajan mielessäni, Ogier sanoi.

Osakilpailusta voi kuitata maksimissaan 30 MM-pistettä, joten Ogierilla on mahdollisuus sinetöidä mestaruutensa jo kauden viimeistä edellisessä osakilpailussa Walesissa lokakuun viimeisenä viikonloppuna.

Katso MM-sarjan pistetilanne täältä!

Lue myös: Sebastien Ogier heitti erikoisen sopimusehdotuksen

Lue myös nämä

  • Uusimmat