Teemu Suninen paljasti valttikorttinsa

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Suninen on murtautunut tällä kaudella rallin MM-sarjan kuumimpien lupausten joukkoon.

Suninen, 23, taistelee WRC2-luokan MM-hopeasta lokakuun lopulla ajettavassa Walesin MM-rallissa. Tämän kauden aikana hän sai myös näyttöpaikan M-Sport-tallin Ford Fiesta WRC -autolla ja ylitti kaikki odotukset. Heti Puolassa tuli uran ensimmäinen MM-rallin pohja-aika ja kuudes tila. Suomessa Suninen taisteli palkintokorokepaikasta ja sijoittui lopulta neljänneksi.

Sunisen mukaan yksi hänen vahvuuksistaan on se, että hänen keskittymisensä ei herpaannu.

– Myös sellainen raaka nopeus ja fiksuus ovat valttikorttejani. Ajan kovaa niissä kohdissa, missä kannattaa. Toisaalta joka paikassa ei tarvitse olla nopea, vaan täytyy tunnistaa huonot osuudet ja selvittävä ne läpi, eli kyse on myös kestävyydestä. Hyvillä pätkillä voi sitten ajaa kovaa, viime viikonloppuna WRC2-voittoa Espanjan MM-rallissa juhlinut Suninen kertoo moottoriurheilu.tv-sivustolla.

Suninen on ajanut tämän kauden M-Sportin väreissä. Suomalaislupaus on antanut sen verran kovat näytöt, että huhuissa häntä on jo viety tallin WRC-kuljettajaksi ensi kaudeksi.

– Kulunut kausi on parhaani ikinä. WRC2:ssa on ollut hyvä vauhti ja fiilis on tällä hetkellä hieno. Ja en olisi uskonut, että pystyn ajamaan WRC:ssä kärkivauhdissa ja kisaamaan podiumpaikoista, Suninen sanoo.

Lue myös nämä

  • Uusimmat