WRC-rallitallin pomo varmana: Loeb todisti, että meillä on paras auto

M-Sportin Ford Puma Rally1 -hybridikilpurista löytyy riittävästi potkua, luottaa brittitiimin pääpomo Malcolm Wilson.
Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport pääsi juhlimaan rallin MM-sarjan hybridiaikakauden ensimmäistä voittoa Monte Carlon MM-rallissa Sebastien Loebin johdolla, mutta sittemmin tiimi on pudonnut Toyotan ja Hyundain kyydistä valmistajien MM-sarjassa.

Ruotsin, Kroatian ja Portugalin osakilpailut eivät tarjonneet menestystä Ford-kuljettajille. Loeb löysi kuitenkin hyvän vauhdin Portugalin rallin alussa ennen keskeytystään.

Tämä oli merkittävä signaali Wilsonille.

– Tiesimme, että meillä on hyvä auto. Monte osoitti, että auto on hyvin ajettava ja että se on suorituskykyinen, Wilson kertoi Dirtfish-sivuston mukaan.

– Mutta Monte oli erilainen verrattuna Portugalin ralliin. MM-sarjassa ajetaan paljon soralla, joten oli todella tärkeää, että auto toimii hyvin myös soralla. Seb teki juuri sen Portugalissa – hän näytti meille, mihin Puma kykenee.

Tänä vuonna vain valikoiduissa MM-ralleissa ajava Loeb oli suorittanut Pumalla ainoastaan yhden testipäivän soralla ennen Portugalia. Tästä huolimatta 48-vuotias ranskalaiskonkari ajoi parhaimmillaan Portugalin sorakisan kärjessä – ennen kuin kolautti kohtalokkaasti autoaan muuriin.

Loebin esitys, vaikkakin lyhyt sellainen, vakuutti Wilsonin.

– Nyt koko tiimimme tietää, ettei ole yhtäkään rallia tai alustaa, jolla emme pystyisi voittamaan. Se on erittäin voimakas viesti meille kaikille.

– Se unohtuu helposti, että meillä on pieni tiimi verrattuna Toyotaan ja Hyundaihin. Mutta olemme tiiminä rakentaneet parhaan auton, minkä Seb todisti puolestamme koko maailmalle Portugalissa, Wilson vakuutti.

Rallin MM-kauden seuraava osakilpailu ajetaan jo tulevalla viikolla Sardiniassa. Loeb kilpailee Pumalla seuraavan kerran Kenian Safari-rallissa juhannuksen aikoihin.

Katso alta Portugalin MM-rallin kooste.

Lue myös nämä