Quantcast

Esapekka Lappi Sardinian MM-rallin musta hevonen? Tallipomo Latvala antoi arvionsa

Rallin MM-sarja jatkuu ensi viikolla Sardinian saarella.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari-Matti Latvalan johtama Toyotan WRC-talli suuntaa rajuille Sardinian erikoiskokeille luottavaisin mielin. Portugalissa viikko sitten ajettu kauden ensimmäinen sorakisa toi japanilaisvalmistajalle kaksoisvoiton.

– Portugali oli fantastinen avauskisa soralla uudelle autollemme. Tiedämme, että automme on sekä nopea että luotettava, joten voimme matkustaa Sardiniaan hyvillä mielin, Latvala kertoo.

– Tiedostamme kuitenkin, ettei vastaavan tuloksen uusiminen ole helppoa. Lämpötilat ovat vieläkin korkeampia ja tienpinta kovempi sekä tiellä tulee olemaan isoja kiviä.

MM-sarjaa johtava Kalle Rovanperä joutuu jälleen epäkiitollisen tehtävän eteen perjantaina, kun nuori suomalainen auraa tietä irtosorasta ja kivistä.

– Kallella tulee olemaan vähän vaikeampi rooli Sardiniassa, koska irtotavaraa on tiellä enemmän ja tie kapeampaa. Ogier tosin voitti viime vuonna, vaikka oli ensimmäinen auto tiellä, joten eihän se ole mahdottomuus, Latvala toteaa Rallit.fille.

– Oletusarvo on kuitenkin kolmen voiton jälkeen, että Kalle voisi vähän jo ajatella sarjatilannetta enemmän. Sen takia en oleta, että hän ajaisi ihan voitosta, sillä myös toinen tai kolmas sijakin olisi erinomainen.

Esapekka Lappi palaa Toyotan rattiin Sardiniassa. Lapilla on saarelta hyviä muistoja, kun hän ajoi vuoden 2018 kisassa kolmanneksi.

– Esapekka on hyvällä lähtöpaikalla ja Sardinia on aina sopinut hänelle. EP voi olla jopa ihan kärkitaistossa mukana. Elfyn (Evans) sai myös itseluottamusta Portugalista ja hänellä on myös hyvät mahdollisuudet. Sanoisin, että Toyotalla on mahdollisuudet ajaa voitosta sielläkin, Latvala miettii.

– Se, että onko Kalle voittotaistelussa, on pieni arvoitus, mutta hän on nyt tavallaan kumonnut kaikki ennakko-odotukset. Portugalin perusteella voi sanoa, että hän varmaan ajaa Sardiniassakin voitosta.

Katso alapuolelta viime vuoden Sardinian MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat