Quantcast

Kalle Rovanperällä olisi jo varaa varmistella – ”Tavoite on silti sama”

Toyotan suomalaistähti Kalle Rovanperä starttaa ensi viikolla ajettavaan Sardinian MM-ralliin muhkeassa pistejohdossa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperän etumatka MM-sarjassa ennen Hyundain Thierry Neuvillea on jo 45 pistettä. Sardinian sorateillä puuppolalainen joutuu jälleen tienauraajaan rooliin.

– Sardinia on varmasti vielä vaikeampi kisa kuin Portugali, ainakin perjantaina. Siellä on vielä enemmän irtosoraa. Lähdetään kuitenkin samalla taktiikalla eli maksimoidaan sijoitus perjantaina mahdollisimman hyvin ja jatketaan siitä, Rovanperä suunnittelee.

– Kova kisa on siis luvassa. Pätkät ovat olleet minulle vaikeita aiempina vuosina, mutta viime kerralla sain siellä jo paremman fiiliksen, vaikka vaikeuksiakin oli matkan varrella. Toivottavasti nyt voimme vain nauttia pätkistä ja olla nopeita.

Portugalin MM-rallissa viime viikolla Rovanperä ajoi voittoon ensimmäisestä lähtöpaikastaan huolimatta. Sardiniassa kuumuus on todennäköisesti vielä rajumpaa, kuten myös olosuhteet pätkillä.

– Jos olosuhteet ovat kuivat, luulen, että voi olla vaikeampi taistella voitosta. Tavoite on silti sama. Teemme parhaamme ja katsotaan, mihin se riittää, Rovanperä summaa.

– Edellinen ralli osoitti, että meillä on hyvä paketti sorakisoihin, mutta aina on varaa myös parantaa.

Sardinian MM-ralli starttaa torstaina, kun ohjelmassa on testierikoiskokeen lisäksi illalla Olbiassa ajettava kaupunkipätkä. Kilpailussa ajetaan yhteensä 21 erikoiskoetta ja reilut 300 kisakilometriä.

Katso alapuolelta viime vuoden Sardinian MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat