Vilpistä kiinni jäänyt WRC-tähti palasi tositoimiin Suomessa

Thierry Neuville palasi niin sanotusti sorvin ääreen keskiviikkona.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Ilkka Lamminsivu
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain WRC-tallin kuljettajat hiovat autojensa säätöjä tällä viikolla testialueellaan Jämsässä. Esapekka Lappi avasi testirupeaman tiistaina, ja keskiviikkona oli belgialaistähti Neuvillen vuoro hypätä Hyundai i20 N Rally1 -auton rattiin.

Testeissä Hyundai-kuskit valmistautuvat ensi viikolla ajettavaa Viron MM-rallia varten. Neuville ei ole koskaan onnistunut voittamaan nopeaa sorakilpailua Virossa tai Suomessa, jotka eivät kuulu belgialaisen suosikeihin rallin MM-sarjassa.

Keskiviikon testissään Neuville piti kaasun pohjassa ja hyppyytti komeasti Hyundain Rally1-kilpuria jämsäläisellä sorabaanalla.

Katso alta video Neuvillen testistä. Juttu jatkuu videon alla.

Jos videoupotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Neuville jäi edellisessä osakilpailussa, Kenian Safari-rallissa, täysin ilman pisteitä. Hyundai-tähti saapui maaliin kahdeksannella sijalla, mutta hänet hylättiin kisan jälkeen vilpin takia.

Hylkäyksen syynä oli se, että Neuvillen autokunta oli käyttänyt nuotituksen jälkeen erikoiskokeella luvatonta henkilöä, joka oli tuonut belgialaiselle tietoa pätkän olosuhteista. Tämä ei ole säännöissä sallittua.

Neuville menetti arvokkaita pisteitä, sillä kahdeksannesta tilasta jaettavien neljän pisteen lisäksi hän oli saamassa täydet viisi lisäpistettä Power Stage -erikoiskokeen voitosta. Hylkäyksen vuoksi häneltä meni yhdeksän pistettä sivu suun.

Neuville on MM-pistetaulukossa viidentenä ennen Viron MM-rallia. Ero MM-sarjaa johtavaan Kalle Rovanperään on venähtänyt jo 47 pisteeseen.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Hyundain testit jatkuvat vielä torstaina, jolloin ajovuorossa on Teemu Suninen. Suomalaiskuljettajalla on edessään ensimmäinen MM-ralli Hyundain Rally1-hybridikalustolla Virossa.

Viron MM-ralli järjestetään 20.-23. heinäkuuta Tarton kaupungin ympäristössä.

Lue myös: Upeita hyppyjä! Esapekka Lappi kiidätti komeasti Rally1-kilpuriaan Keski-Suomessa

Katso alta kooste viime vuoden Viron MM-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat