WRC-promoottori listasi, mitkä MM-rallit ovat liipaisimen alla

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi Korsikan MM-rallissa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjaan tulee ensi kaudella yksi tai mahdollisesti kaksi uutta osakilpailua. Tämä tarkoittaa sitä, että jopa kaksi nykyisistä MM-ralleista putoaa kalenterista.

Rallin MM-sarjan promootioyhtiön pomo Oliver Ciesla kertoo italialaisen Autosprint-lehden haastattelussa, että Japanin rallin lisääminen ensi vuoden kalenteriin on käytännössä varma asia. Japanissa ajettiin jo viime vuonna kandidaattiralli ja tulevana syksynä nousevan auringon maassa harjoitellaan tulevaa kisaisännyyttä varten järjestämällä ralli viikko ennen Australian MM-rallia.

Kauden 2020 kalenteriin on vahvasti tyrkyllä myös Keniassa järjestettävä Safari-ralli. Kilpailu ajetaan kandidaattirallina heinäkuun alussa.

– Japanin ralli on ehdottomasti yksi uusista kisoista vuoden 2020 kalenteriluonnoksessamme, jonka esittelemme FIA:lle ja jota maailman moottoriurheiluneuvosto tutkii Pariisissa 14. heinäkuuta. Esittelemme suuren osan kisoista, jotta voimme antaa heille selkeän näkemyksen siitä, miltä seuraava kausi näyttää, Ciesla kertoo Autosprintin haastattelussa.

Cieslan mukaan osakilpailujen määrä pysyy 14 rallissa ensi kaudella. Näin ollen jopa kaksi Euroopan rallia on vaarassa menettää MM-statuksen. Cieslan listalta löytyy neljä kilpailua – Italia, Ranska, Wales ja Saksa – joista promoottorin mukaan löytyy parannettavaa.

Sardinian saarella ajettava Italian osakilpailu ja Korsikan saarella järjestettävä Ranskan osakilpailu ovat tiimeille ongelmallisia logistiikkansa vuoksi. Lisäksi tiimit ovat valittaneet etenkin Korsikalla sitä, ettei ralli houkuttele väkeä seuraamaan kisaa Välimeren saarelle.

– Italian osalta on vielä liian aikaista sanoa mitään, minun pitää keskustella maan autourheiluliiton kanssa. Ranskalaiset haluaisivat vahvistuksen Korsikalle, missä on ollut ongelmia, jotka me kaikki tiedämme. Saksassa ja myös muutamassa muussa paikassa on asioita, joita pitää selvittää. Yksi asia on selvä; todennäköisesti kaksi Euroopan kilpailua jää pois ensi vuoden kalenterista, Ciesla tähdentää.

Rallin MM-kausi jatkuu tällä viikolla. Katso alta videoennakko Argentiinan MM-rallista!

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2283,259443″ ap mute ]

Video: Red Bull Content Pool

Lue myös nämä

  • Uusimmat