Ralli, jota Sebastien Ogier ei ole koskaan voittanut – ”Olen nyt entistä motivoituneempi”

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin kuusinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier on saavuttanut lähes kaiken urallaan. Ensi viikonloppuna hänellä on kuitenkin tilaisuus lisätä uusi sulka hattuunsa.

Rallin MM-kauden viides osakilpailu käynnistyy torstaina Argentiinassa. Ogier on yltänyt Argentiinan sorakilpailussa neljästi palkintokorokkeelle ja peräti kolme kertaa hän on ollut kisan kakkonen, mutta ranskalaismestarin palkintokaapista uupuu yhä Argentiinan rallin voittopysti.

Edellisinä vuosina Ogier on useimmiten joutunut puhdistamaan teiltä irtosoraa ensimmäisenä autona rallin avauspäivänä. Tällä kertaa Ogier on perjantaina tiellä toisena, sillä MM-sarjaa johtaa Hyundain Thierry Neuville kahden pisteen erolla Citroen-kuljettaja Ogieriin.

Tämän vuoden kalenterista löytyy Argentiinan lisäksi vain kaksi rallia, joissa Ogier ei ole päässyt juhlimaan voittoa: ensimmäistä kertaa ajettava Chilen ralli ja viime vuonna paluun MM-sarjaan tehnyt Turkin osakilpailu.

– Vaikken ole koskaan voittanut Argentiinassa, pidän todella paljon tästä rallista ja olen usein ollut täällä nopea. Toiveeni ovat yhtä korkealla tässä kisassa kuin tavallisestikin. Sanoisin jopa, että olen nyt entistä motivoituneempi mahdollisuudesta voittaa tämä ralli ensimmäistä kertaa ja tehdä se Citroenin kanssa, Ogier kertoo.

Katso alta videoennakko Argentiinan MM-rallista!

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2283,259443″ ap mute ]

Video: Red Bull Content Pool

– Minulla on nyt paremmat mahdollisuudet, sillä olen toisena lähtöjärjestyksessä, Ogier lisää.

Ogierin ja hänen tallikaverinsa Esapekka Lapin autojen säädöt olivat pahasti pielessä kauden edellisessä osakilpailussa Korsikalla, mutta siitä huolimatta Ogier onnistui venymään toiseksi asvalttirallissa. Sitä edeltäneessä Meksikon sorakisassa Ogier oli kovassa iskussa ja vei voiton. Näin ollen Ogierilta voidaan odottaa kovaa tulosta Argentiinan sorateillä.

– Sebastien ja Julien (kartanlukija Ingrassia) ovat valmiina haasteeseen. Heillä on tavallista enemmän motivaatiota, koska tämä on ainoa säännöllisesti MM-kalenterissa ollut kilpailu, jota he eivät ole vielä voittaneet, Citroenin tallipäällikkö Pierre Budar sanoo.

Lue myös nämä