WRC-tähti Tänakin Toyota-sopimus katkolla kauden jälkeen – ”Pidän silmät ja korvat auki”

Ott Tänak. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Virolaiskuljettaja Ott Tänakin sopimus Toyota Gazoo Racingin WRC-rallitiimin kanssa on katkolla kuluvan kauden jälkeen.

Tänak siirtyi Toyotalle viime kaudeksi ja hän löysi nopeasti yhteisen sävelen tallin Yaris WRC -auton kanssa. Varsinkin kauden 2018 jälkimmäisellä puoliskolla Tänak ja Yaris muodostivat kovan kombinaation. Tänak taisteli kauden loppuun saakka MM-tittelistä, mutta sijoittui lopulta kolmanneksi.

Tälläkin kaudella Tänakin vauhti on ollut kohdallaan. Virolainen on ottanut yhden voiton ja MM-taulukossa hän on kolmantena vain viiden pisteen päässä kärkikuljettaja Thierry Neuvillesta.

Tänakin otteet ovat olleet niin vahvoja, että hänen palveluksensa kelpaisivat varmasti myös muille tiimeille. Kuljettaja on ottanut jo nyt mietintään uransa seuraavan askeleen.

– Pidän silmät ja korvat auki. Haluan ehdottomasti parhaan mahdollisen tilaisuuden tulevaisuutta varten. En tiedä, kuinka pitkään jatkan, mutta jos jatkan, haluan olla parhaassa mahdollisessa paikassa. Alamme nyt tehdä töitä seuraavaa sopimusta varten – ei ole mitään järkeä jättää sitä myöhempään, Tänak kertoo Motorsport News -lehden haastattelussa.

– Jos voitan mestaruuden tänä vuonna, en lopeta siihen. Minulla on enemmän saavutettavaa tässä lajissa, virolaistähti jatkaa.

Tänakin vauhti Toyotalla on ollut ajoittain täysin ylivoimaista. Virolaiskuski uskoo, että hän pystyy yhä kehittymään usealla osa-alueella.

– Tiedän, että pystyn parempaan ja haluan mennä niin pitkälle kuin vain voin päästä. Kun saavutan rajani, huomaan sen ja lopetan siihen. Voin tulla nopeammaksi ja tasaisemmaksi. En ole vielä lähelläkään rajojani, minulla on enemmän annettavaa, Tänak luottaa.

Kauden seuraava osakilpailu ajetaan ensi viikolla Argentiinassa. Tänak voitti sorarallin vuosi sitten.

Katso alta videoennakko Argentiinan MM-rallista!

Video: Red Bull Content Pool

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja