WRC-pomot eivät ole huolissaan koronaviruksesta – ”Viimeksi kun tarkistin, niin maapallo pyöri ihan normaalisti”

Richard Millener
Richard Millener. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarja jatkuu Meksikossa tällä viikolla koronaviruksesta huolimatta. Monia urheilutapahtumia on peruttu tai oteltu tyhjille katsomoille viruksen pelossa sekä Aasiassa että Euroopassa.

Etelä-Amerikassa virusriski on kuitenkin ainakin toistaiseksi pieni. Näin ollen MM-sarjan kolmas kilpailu ajetaan suunnitelmien mukaisesti torstaista sunnuntaihin.

– Matkustimme ihan normaalisti Meksikoon noudattaen tiimin lääkärin ohjeita. Meksikossa on hyvin vähän koronatartuntoja ja sama on tilanne Argentiinassa (seuraava MM-ralli). Olemme aika onnekkaita, että seuraavat kaksi kisaa ajetaan alueilla, jotka ovat vapaita viruksesta. Tilanne olisi saattanut olla toinen, jos seuraava ralli olisi ajettu Euroopassa, Toyotan rallitiimin urheilujohtaja Kaj Lindström sanoo DirtFish-sivustolle.

Samoilla linjoilla on myös M-Sport Fordin tallipomo Richard Millener.

– Olemme olleet järkeviä. Me keskitymme tietenkin hygieeniaan, mutta emme ole menossa mihinkään, mikä vaatisi jotain karanteenia. Meksikoon matkustamisen suhteen ei ole mitään kieltoja, eikä meidän tarvitse olla missään eristyksissä, kun tulemme takaisin, Millener toteaa.

– Viimeksi kun tarkastin, niin maapallo pyöri ihan normaalisti, Millener jatkaa.

Hyundain tallipomo Andrea Adamo asuu lähellä tallin päämajaa Alzenaussa Saksassa, vaikka onkin kotoisin Italiasta, missä virus on jyllännyt pahemman kerran. Adamo on silti varsin tyyni koronaviruksen suhteen.

– Paniikki on kaikista pahinta, mitä olen nähnyt tällä hetkellä. Se on pahempaa kuin itse virus. Meillä ei ole mitään rajoituksia matkustaa, niin kauan kuin maa, joka ottaa meidät vastaan, ei rajoita meidän tulemista sinne. Ongelma on, että jos paniikki leviää, niin he voivat pysäyttää esimerkiksi italialaisten matkustamisen, Adamo summaa.

– He voivat katsoa passista ja todeta, että olen italialainen. Kuitenkin olin viimeksi Italiassa viikonloppuna Monte Carlon rallin jälkeen. Jos minulla olisi ollut virus, niin olisin varmaan jo toipunut siitä. En tiedä, välittääkö ihmiset siinä vaiheessa, että olen myös Saksan kansalainen ja asun Saksassa.

Lue myös nämä