Tommi Mäkinen nostaa walesilaissuojattinsa mestarisuosikkien joukkoon, ylistää myös Rovanperää – ”Hän on matkalla huipulle”

Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjaan on kahden ensimmäisen kisan näyttöjen perusteella noussut neljäs potentiaalinen mestariehdokas, kun Toyotalle täksi kaudeksi siirtynyt Elfyn Evans on mykistänyt suorituksillaan.

Kauden avanneessa Monte Carlon rallissa walesilainen oli kolmas. Ensimmäinen voitto uudessa tiimissä napsahti jo helmikuun Ruotsin osakilpailussa. Evans lähtee tämän viikon Meksikon ralliin MM-sarjan johdossa tasapistein Hyundain Thierry Neuvillen kanssa. Toyotan Sebastien Ogier on kolmantena viisi pistettä kärkikaksikkoa perässä. Montessa rajusti ulos ajanut puolustava mestari Ott Tänak majailee kuudentena 22 pistettä kärjen takana.

– Me olemme nyt hienossa tilanteessa. On erittäin iso muutos, että Elfyn on nyt taistelussa mukana. Se tarkoittaa paljon suurempaa kiinnostusta fanien puolelta, kun mukana on neljä mahdollista titteliehdokasta, Toyotan tallipomo Tommi Mäkinen kommentoi DirtFish-sivustolle.

– Tämä on parempi tilanne kuin koskaan, jopa aivan ideaali sellainen. Se on melkein sama kuin silloin, kun uusi valmistaja tulee sarjaan.

Ennen kauden alkua Toyotan iskukykyä epäiltiin Hyundaita vastaan. Ensimmäiset kisat ovat osoittaneet, että Evans ja nuori talentti Kalle Rovanperä ovat valmiita ajamaan huipputuloksista. Kuusinkertaisen mestarin Ogierin kykyjä tuskin kukaan epäili.

– Kalle on tavallaan sellainen haastaja. Emme tiedä, milloin hän on valmis (mestariksi). Hän tarvitsee vielä lisää kokemusta, mutta olemme varmoja, että hän on matkalla huipulle. Se mitä hän teki Ruotsissa, oli jotain uskomatonta, Mäkinen ylistää suomalaissuojattiaan.

Lue myös nämä

  • Uusimmat