Venäläiskuski jatkaa rallin EM-sarjassa, vierelle uusi kartturi – ”Tiedän, että olen nopea”

Aleksei Lukjanuk
Aleksei Lukjanuk. Kuva: Alexandre Guillaumot / DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Venäläiskuski Aleksei Lukjanuk ajaa myös tällä kaudella rallin EM-sarjassa täyden sesongin. Lukjanukin tiiminä on tuttu Saintéloc ja autona Citroen C3 R5.

Jotain on kuitenkin myös uutta. Lukjanukin vierelle tällä kaudella istahtaa uusi kartturi. Vuosikymmenen Lukjanukin kartanlukijana toiminut Aleksei Arnautov pitää taukoa ja uudeksi kartturiksi on nimetty Dmitri Eremeev.

39-vuotias Lukjanuk tunnetaan nopeana kuskina, jonka uraa ovat kuitenkin varjostaneet lukuisat ulosajot. Vuonna 2018 venäläinen voitti EM-sarjan mestaruuden.

– Tiedän, että olen nopea, mutta olen hieman surullinen, että se aina realisoidu kunnon tuloksiksi. Minulla on yhä paljon intohimoa ja energiaa taistella. Minun pitää edelleen kehittää ajamistani sekä autoa tietenkin, Lukjanuk kertoo tiedotteessa.

– Tietenkin mestaruus on tärkeä, en voi sitä kiistää. Sitä ei kuitenkaan voiteta, jos asettaa itselleen liikaa paineita. Minä keskityn ajamiseeni. Saan joka vuosi lisää kokemusta ja olen aina vahvempi. Se voi kuitenkin ollaa myös taakka, jos jää liikaa vanhoihin kokemuksiin jumiin. On pysyttävä rentona ja nautittava ajamisesta, Lukjanuk jatkaa.

Lukjanuk auto
Lukjanuk jatkaa Citroen C3 R5:n ratissa.

Venäläistähti ei usko kartanlukijavaihdoksen vaikuttavan suorituksiin.

– Haluan ensinnäkin kiittää Alekseita. Hän on ollut kartturini vuodesta 2009 ja olemm voittaneet paljon yhdessä. Hän on henkisesti vahvin kaveri, jonka tunnen. Hän auttoi minua niin monessa asiassa vuosien varrella, jotta pystyin keskittymään vain ajamiseen, Lukjanuk kiittelee.

– Dmitri on jo ollut huippunopeiden kavereiden kartturina ja hänellä riittää kokemusta. Hän ei toki ole viimeiseen viiteen vuoteen ollut aktiivisesti mukaan, mutta tykkään kovasti hänen asenteesta. Ei ollut helppoa löytää uutta miestä vierelle, koska Aleksei nosti riman niin korkealle. Olen melko varma, että olemme valmiita heti ensimmäisestä kisasta ja pätkästä lähtien.

Rallin EM-sarja käynnistyy Azoreilta parin viikon päästä. Kauteen mahtuu yhteensä kahdeksan osakilpailua. Kausi päättyy Unkarin ralliin marraskuun alussa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat