WRC-paluusta haaveileva Hayden Paddon tilasi Hyundain rata-auton – ”Etsin jatkuvasti uusia tapoja kehittää ajamistani”

Hayden Paddon
Hayden Paddon. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Uusiseelantilainen ralliässä Hayden Paddon on tilannut Hyundain i30 TCR -auton, jotta ajotaidot eivät ruostu. 

Paddon ei saanut täksi kaudeksi sopimusta Hyundain tehdastiimin kanssa rallin MM-sarjassa, mutta miehellä on kova palo palata takaisin. Paddonin mukaan rata-auton tilaaminen ja sillä ajaminen kehittävät asvalttiajamisen taitoja, jotta uusiseelantilainen on valmis, jos kutsu tulee takaisin MM-sarjaan.

Paddonin tiimi pitää tätä nykyä majaansa Highlands Motorsport Parkissa Queenstownin kaupungissa, joten Paddonilla on pääsy päivittäin reippaan kolmen kilometrin mittaiselle radalle. Mahdollista myös on, että Paddon nähdään jatkossa myös TCR-sarjan kilpailuissa.

– On mahtavaa, että minulla on mahdollisuus vain lähteä radalle ja ajaa muutamat kierrokset. On tärkeää pitää ajotuntumaa yllä erilaisissa olosuhteissa. Me päätimme käyttää tilaisuuden hyväksi ja tilata i30 TCR:n, Paddon sanoo Autosportille.

– Etsin jatkuvasti uusia tapoja kehittää ajamistani, varsinkin asvaltilla. Tämä on yksi tapa harjoitella sitä. On myös puhuttu, että Uudessa-Seelannissa saatetaan ajaa ensi vuonna oma TCR-sarja. Kaikki kuitenkin tähtää siihen, että pääsen takaisin WRC:n rattiin, Paddon jatkaa.

TCR:n lisäksi Paddon ajaa tänä vuonna uudessa Global Rallycross Europe -sarjassa. Miehellä on allaan Hyundain i30:n pohjalle rakennettu Pantera RX6. Paddon osallistuu myös kotimaassaan sekä muualla Aasiassa ralleihin omalla i20 AP4:lla.

https://twitter.com/HaydenPaddon/status/1113896981326262272

Lue myös nämä

  • Uusimmat