Kalle Rovanperä saa uuden ralliauton kesällä

Tällainen on Kalle Rovanperän työkalu kesästä lähtien rallin MM-sarjassa. Kuva: Skoda Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Skodan tehdastiimi suunnittelee esittelevänsä uuden Skoda Fabia R5 -ralliautonsa touko-kesäkuun taitteessa ajettavassa Portugalin MM-rallissa.

Alun perin Skoda oli kaavaillut, että se tuo uuden sukupolven Fabian MM-erikoiskokeille Suomen sorakilpailussa elokuun alussa.

Skoda on niittänyt rutkasti menestystä R5-luokituksen Fabiallaan viime vuosina. Viime vuoden loppuun mennessä Skoda Motorsport oli myynyt 252 Fabia R5 -autoa.

Uudessa Skodassa on päivitetty moottori ja uusi voimansiirto. Autosta löytyy paljon samoja osia, joita on käytetty Volkswagenin Polo R5 -ajokissa. Uutta autoa on testattu tuhansia kilometrejä sekä soralla että asvaltilla.

Skodan tehdastiimiin kuuluva Kalle Rovanperä saa uuden auton käyttöönsä Portugalissa, mikäli talli pystyy pitämään kiinni tiukentamastaan aikataulusta. Tiettävästi myös WRC2-luokan hallitseva mestari Jan Kopecky on tulossa Portugaliin kilpailemaan Fabialla.

Rovanperä on ajanut tällä kaudella kolme MM-rallia, joista vain yhdessä hänellä on ollut käytössään tehdastiimin kalusto. Seuraavan kerran suomalaiskuski kilpailee toukokuussa Chilen MM-rallissa, jossa hän ajaa yksityistiimin Fabialla. Portugalin rallista eteenpäin Rovanperä ajaa enemmän tehdastiimin menopelillä.

Lähde: rallye-magazin.de

Lue myös nämä

  • Uusimmat