WRC-paikkaa kärkkyvä Craig Breen harmittelee Citroen-sopimustaan – ”Kaikki meni vihkoon”

Craig Breen
Craig Breen. Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Irlantilainen Craig Breen kuului vielä muutama vuosi sitten rallimaailman lupausten joukkoon. Hiljattain 30 vuotta täyttänyt Breen uskoo, että sopimus Citroenille oli uran kannalta jättimäinen takaisku, vaikka se alkuun näyttikin unelmien tilaisuudelta.

Vielä vuonna 2015 Breen ajoi EM-sarjaa Peugeotilla. Vuoden 2016 Suomen MM-rallissa kuitenkin rävähti, kun irlantilainen sijoittui Citroen C3 WRC:llä kisassa upeasti kolmanneksi. Sen jälkeen sopimus aukeni tehdaskuskin paikkaan Citroenille, mutta tulokset jäivät uupumaan.

– Se oli aika harmillista. Minulla oli mahtava tilaisuus päästä ajamaan Citroenilla. Minulla oli kultainen lippu menestykseen ja pääsin ajamaan yhdessä lajin mahtitiimeistä. Se sama tiimi oli aiemmin dominoinut MM-sarjaa, Breen muistelee Irish Mirror -lehden sivuilla.

– Kaikki meni kuitenkin vihkoon. On olemassa hyvin dokumentoitua tietoa, että autossa oli ongelmia. Se oli iso sääli, koska minulla olisi ollut mahdollisuus tehdä jotain erityistä. Ikävä kyllä minun lajissani pelkkä lahjakkuus ei riitä. On paljon kyse politiikasta ja sponsoreista, Breen jatkaa.

Katso alta kooste viime MM-kauden ulosajoista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,334488″ ap mute ]

 

Breen on ajanut viime kaudesta lähtien keikkakuskian Hyundain tallissa. Tänä vuonna irlantilainen on saanut alleen vain yhden MM-rallin, kun Sebastien Loeb päätti vetäytyä Ruotsin MM-rallista, ja tilalle hälytettiin Breen. Ruotsin tynkäkisassa Breen oli lopulta seitsemäs. Mies osallistui myös Itäralliin Joensuussa sijoittuen Hyundai i20 R5:lla yleiskilpailussa kolmanneksi.

– Viime vuoden Suomen rallista lähtien olen vain yrittänyt tehdä hommia mahdollisimman hyvin. Tiimi on tajunnut sen ja ottanut minut siipiensä suojiin. Toki se on aika outoa. En ole pitkään aikaan ajanut täyttä kautta MM-sarjassa, Breen summaa.

– Ikävä kyllä ajopaikkoja ei ole tarpeeksi kaikille, mutta toivottavasti se muuttuu lähivuosina. Osa kuskeista on jo uransa ehtoopuolella, Breen jatkaa viitaten ranskalaisiin multimestareihin Sebastien Ogieriin ja Sebastien Loebiin.

 

.

Lue myös nämä