WRC-miljonäärin ei tarvitse vipata rahaa kartturinsa ökyautokaupoille

Thierry Neuville jatkoi vahvaa alkukauttaan voittamalla Kroatian MM-rallin ”pitkän kisan”.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Neuville puristi lauantaina ykköseksi, vaikka Toyotan Elfyn Evans kertaalleen ohi nousikin. Neuville saalisti 18 ehdollista MM-pisteittä 4,9 sekunnin erolla Evansiin.

Belgialaiskuskin päivään mahtui myös hauska vedonlyönti. Jo nuotituksen aikaan kartturi Martijn Wydaeghe sanoi 9,11 kilometriä pitkällä lenkin viimeisellä pätkällä, että hän ostaa 911-mallin Porschen, jos kaksikko vie erikoiskokeen molemmilla ajokerroilla nimiinsä.

Näin myös kävi, joten kaksikon on siis suunnattava autokaupoille.

– Hän menee ainakin. Ei hänellä ole muuta mahdollisuutta. Kaikki haluavat nyt nähdä, että homma toteutuu, Neuville naureskeli Rallit.fille.

– Enemmän se oli vain hauska tarina, mutta nyt hänen on se hankittava. Hän halusi Porschen ja nyt hän saa sen.

Rallissa kuljettaja vastaa kartturinsa palkkauksesta. Pitääkö Neuvillen maksaa luottomiehelleen lisää liksaa, että kynnet pitävät autokaupoilla?

– Ei missään nimessä! Hän saa jo tarpeeksi palkkaa, Neuville veisteli.

– Homma pyöri vähän päässäni viimeisen erikoiskokeen alussa. Halusin ajaa hyvin, mutta en tietenkään ollut sen takia valmis mihinkään tyhmiin riskeihin. Olin kuitenkin valmis puskemaan, että saan pohjat. Martijn on nyt varmasti tyytyväinen.

Sunnuntaina Neuvillen päätehtävä on tietenkin päästä maaliin, että 18 pistettä napsahtaa tilille. Toisaalta sunnuntaina on jaossa vielä maksimissaan 12 lisäpistettä, joten tuskin belgialainen tyytyy köröttelemään. Lisäksi myös kokonaiskisan voitto kiinnostaa aina.

– Huomenna on luvassa vaikeita pätkiä, vaikka ne tuntisi kuinka hyvin. Ne ovat haastavia, kapeita ja paljon on pimeitä mutkia. Kaikkea voi vielä tapahtua, Neuville muistutti.

– Meidän pitää säilyttää keskittyminen, eikä virheitä saa tehdä. Tavoite on tietenkin voittaa, mutta kaikkein tärkeintä on saada vielä lisää pisteitä.

Lue myös nämä