Toyota-tähti tunnusti rehdisti tappionsa

Toyotan Elfyn Evans ei aivan pystynyt vastaamaan Hyundain Thierry Neuvillen vauhtiin lauantain erikoiskokeilla Kroatian MM-rallissa.
Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Evans ja Neuville starttasivat tasatilanteesta Kroatian asvalttikisan toiseen ajopäivään. Evans käväisi iltapäivällä rallin kärjessä, mutta kolmella viimeisellä pätkällä Neuville peittosi walesilaisen ja saapui ykkösenä lauantain iltahuoltoon.

Neuville oli päivän päätteeksi 4,9 sekuntia Evansia edellä, joten belgialainen kuittasi lauantai-illan tilanteen perusteella ehdolliset maksimipisteet nykyisten pistesääntöjen mukaisesti.

– Thierry ajoi todella hyvän päivän. Hän oli koko päivän nopea. Pitää antaa kaikki kunnia hänelle, Evans tunnusti rehdisti tappionsa.

Neuville ja Evans taistelevat toisiaan vastaan myös MM-pistetaulukon kärkisijoilla. Näin ollen panokset olivat kovat lauantaina.

Kaksikko kamppaili kirjaimellisesti sekunnin kymmenyksistä lauantain pätkillä.

– Meillä oli ratin takana hauskaa. Tällaisessa taistossa tulee välillä pieniä virheitä, jotka maksoivat sekunteja siellä ja täällä, mutta päivä meni meiltä hyvin yleisesti ottaen, Evans kertasi.

Lisää pisteitä on jaossa sunnuntaina, jolloin päiväkohtaisten tulosten perusteella palkitaan seitsemän nopeinta. Lisäksi kilpailun päättävältä Power Stage -erikoiskokeelta on tarjolla pisteitä viidelle parhaalle.

Evans ei aio säästellä yhtään Kroatian MM-rallin päätöspäivänä.

– Huominen on vaikea päivä. Niillä pätkillä on paljon hankalia paikkoja, joten meidän täytyy yrittää pitää yllä hyvää rytmiä, Evans suunnitteli.

Lue myös nämä