Suomalaiskuljettajalla raju tilanne Kroatian MM-rallissa: ”Huumorilla pitää ottaa”

Toyotan Sami Pajari on ollut toistaiseksi paras suomalainen Kroatian MM-rallissa.
Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pajari on lauantain jälkeen 11. sijalla yleiskilpailussa ja Rally2-luokassa suomalainen jatkaa kolmannella sijalla.

– Ihan jees. Tänään oli selvästi parempi päivä kuin eilen, kun tuli pari pohja-aikaakin. Siihen on pakko olla tyytyväinen, Pajari kommentoi.

– Pari rengasvalintaa meni vähän niin, ettei se nyt ihan se paras ollut. Siihen meni aikaa, mutta sitten taas tuli pari pätkää, missä ajat olivat tosi hyviä. Se on aina vähän tuollaista pallottelua. Kokonaisuutena päivä oli kuitenkin tosi hyvä, suomalainen summasi.

Pajari ei osannut suoralta kädeltä sanoa, mistä luotto pohja-aikoihin riittäneisiin suorituksiin oikein löytyi.

– Se on niin pienestä kiinni ja pienet asiat vain loksahtavat kohdalleen. Siitä se tulee. En olisi pysynyt noinkaan hyvin tiellä, jos pitäisi yhtään riskiä ottaa. Silloin ne parhaat ajatkin tulee, kun menee suhteellisen siististi, Pajari mietti.

Sunnuntain suhteen sää tai paremminkin sen arviointi näyttelee jälleen suurta osaa.

– Sadetta tulee, ehkä. Mutta tänäänkin monta tiimiä otti sadekelin renkaita esille, mutta kukaan ei käyttänyt niitä missään vaiheessa. Keli on täällä ihan arpapeliä, se voi olla ihan mitä vain.

Pajarilla oli lauantain viimeisen pätkän lopussa tilanne, mikä olisi voinut päättyä paljon nyt nähtyä huonomminkin. Pajari ja hänen kartanlukijaansa Enni Mälköstä se lähinnä vain nauratti.

– Kai nuo pitää vain huumorilla ottaa! Muuten tämä on aika vakavaa touhua, jos niistä säikähtäisi, Pajari naurahti.

– Siinä lähti ihan vain sora kuljettamaan. Aiemmin sidoin siihen vähän kiinni, mutta nyt en niin tehnyt. Ajattelin, että kyllä se siitä menee, mutta sen verran oli enemmän soraa, että se lähti kuljettamaan. Sekarengastuksella se luistaa aina enemmän johonkin suuntaa kuin mitä olettaisi. Tuollaisia voi sattua, mutta ei käynyt kuinkaan, Pajari kuittasi tilanteensa.

Lue myös nämä