WRC-kuski ottanut huikean harppauksen urallaan – ”Jos hän pystyy pitämään päänsä kasassa”

M-Sport Fordin Adrien Fourmaux on avannut loistavasti kautensa rallin MM-sarjassa.
Richard Millener ja Adrien Fourmaux
Richard Millener ja Adrien Fourmaux. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viime viikonlopun Ruotsin MM-rallissa Fourmaux saavutti uransa ensimmäisen palkintokorokepaikan ajettuaan kolmanneksi. Huikea saavutus nosti ranskalaisen MM-sarjan pistetaulukossa kolmanneksi Hyundain Thierry Neuvillen ja Toyotan Elfyn Evansin taakse.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

M-Sportin tallipäällikkö Richard Millener ei ollut viikonloppuna Uumajassa, sillä hän odottaa toisen lapsensa syntymää. Tallipomo seurasi kuitenkin tarkasti Fourmaux’n suoritusta kotonaan Englannissa.

– Se harmittaa, etten päässyt todistamaan hänen palkintosijaansa kaikkien näiden vuosien jälkeen. Mutta keskustelin asiasta hänen kanssaan ja nyt varmistamme sen, että olen paikalla, kun hän ottaa ensimmäisen voittonsa, Millener kertoi MM-sarjan nettisivuilla.

– Olemme todella onnellisia Adrienin saavutuksesta. Kun laitoimme ensimmäisen kerran Adrienin Rally1-autoon (tarkemmin sanottuna WRC-autoon vuonna 2021), tiesimme potentiaalista. Tiesimme tuolloin, ettei hän välttämättä ollut valmis nousemaan askelta ylemmäksi, mutta halusimme antaa hänelle tilaisuuden.

Kausi 2022 meni Fourmaux’lta täysin penkin alle. Ranskalainen koki keskeytyksen useimmissa MM-ralleissa ja lopulta häneltä jäi kauden päätöskisa ajamatta.

– Vaikean kauden jälkeen laitoimme hänet takaisin Rally2-autoon. Se antoi hänelle lisää taistelutahtoa ja päättäväisyyttä. Henkisesti hän on nyt huomattavasti vahvempi. Mielestäni se näkyi viikonloppuna, Millener sanoi.

Kuvaavaa on se, että Fourmaux on saavuttanut tämän kauden kahdessa osakilpailussa yli kaksi kertaa enemmän pisteitä kuin koko kaudella 2022 Ford Puma Rally1 -autolla. MM-pistetaulukossa hänen takaansa löytyy muun muassa Hyundai-kuljettaja Ott Tänak, jonka hän korvasi tänä vuonna M-Sportilla.

– Jos hän pystyy pitämään päänsä kasassa, meillä on hyvät mahdollisuudet jatkaa taistelua MM-sarjassa, Millener kertoi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat