Harri Rovanperä pääsee vauhtiin! Suomalaiskonkari saa vastaansa multimestarin

Harri Rovanperä pääsee fiilistelemään ralliauton ratin takana tulevana viikonloppuna.
Harri Rovanperä
Harri Rovanperä. Kuva: Rally of Nations Guanajuato
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä, 57, osallistuu Meksikossa Rally of Nations -kilpailuun, jossa suomalaiskonkari oli mukana myös kaksi vuotta sitten. Ralli järjestetään samalla seudulla Leonin kaupungin ympäristössä, missä Meksikon MM-ralli on perinteisesti ajettu. Meksiko ei ole tänä vuonna mukana MM-sarjan kalenterissa.

Rally of Nationsin yhteydessä ajetaan tavallisen rallin lisäksi myös joukkuekilpailu. Rovanperä muodostaa joukkueen saksalaiskonkari Niki Schellen kanssa. Sekä Rovanperä että Schelle kilpailevat Meksikossa Toyota GR Yariksilla, joita käytetään kansallisissa merkkikohtaisissa GR Yaris -cupeissa.

Rally of Nationsissa on käytössä erityinen tasoitussysteemi joukkuekilpailussa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että nopeampia ja tehokkaampia autoja käyttäville kuskeille ei ole yhtä paljon pisteitä jaossa.

Kisasta löytyy tukku mielenkiintoisia nimiä. Rallin kaksi vuotta sitten voittanut Mads Östberg, joka ajaa Skoda Fabia Rally2 -autolla, kilpailee Dennis Rådströmin (GR Yaris) kanssa Skandinavian joukkueessa.

Ranskalla on selvästi nimekkäin miehistö. Mitsubishi Lancereilla matkaan lähtevät konkari Didier Auriol sekä Julien Ingrassia, joka saavutti Sebastien Ogierin kartanlukijana kahdeksan maailmanmestaruutta. Ingrassia on varsin kokematon kuljettajan paikalla, vaikkakin häneltä löytyy pari rallistarttia viime vuodelta.

Rallissa kilpaillaan Meksikon MM-rallista tutuilla erikoiskokeilla. Heti perjantaina autokunnat pääsevät vauhtiin Guanajuaton ikonisella kaupunkipätkällä.

– Se on meille todella tärkeää, että voimme toivottaa kilpailuun tervetulleiksi Rovanperän, Auriolin, Östbergin ja (Max) McRaen kaltaisia nimiä. Tänne tulee uskomattomia kuljettajia ja joukkueita ympäri maailman taistelemaan mielestämme maailman parhailla erikoiskokeilla, Rally of Nationsin pomo Gilles Spitalier iloitsee.

Meksiko isännöi MM-rallia viime vuonna, mutta täksi vuodeksi se ei saanut paikkaa MM-sarjasta. Rally of Nationsin taustalla on sama organisaatio kuin Meksikon MM-rallilla.

– Käytämme tätä rallia innovaatioiden ja muutosten kehittämiseen, jotta voimme palata rallin MM-sarjaan entistä vahvempina, Spitalier suunnittelee.

Rally of Nations Guanajuato käynnistyy perjantaina ja päättyy sunnuntaina.

Lue myös nämä

  • Uusimmat