WRC-kuski muistelee uran avausvoittoaan viime vuodelta – ”Niitä juhlia on vaikea päihittää”

Elfyn Evans ja kartturi Dan Barritt. Kuva: M-Sport Ford Rally Team
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Fordin Elfyn Evans teki historiaa viime vuonna kotirallissaan. Evans voitti kautta aikain ensimmäisenä walesilainen Ison-Britannian MM-rallin, joka ajetaan juuri Walesissa.

Evansille viime vuoden Walesin ykköstila on edelleen miehen ainoa voitto MM-sarjassa. WRC-kuskit palaavat seuraavan kerran tositoimiin nimenomaan Walesissa vajaan kahden viikon kuluttua.

– Sitä sunnuntaita (juhlia) on aika vaikea päihittää. Tunteet olivat äärimmäisen vahvoja. On varmaan jopa vähän outoa palata takaisin ensi viikolla, 29-vuotias Evans sanoo Ison-Britannian rallin verkkosivuilla.

– Kotikisa herättää tietenkin aina suuria tunteita. Viime vuonna fanit olivat uskomattomia. Pätkien varrella oli älyttömän iso määrä ihmisiä. Toivottavasti tilanne on sama ensi viikolla.

Tällä kaudella Fordin tehdaskuskiksi noussut Evans ei ole vakuuttanut. Vain Portugalissa toukokuussa walesilainen on ajanut podiumille. MM-sarjassa Evans pitää hallussaan vasta yhdeksättä sijaa.

– Kausi on ollut vaikea ja välillä melko turhauttava. Paljon on tapahtunut outoja juttuja, kuten rengasrikkoja, jotka ovat vieneet meiltä mahdollisuudet taistella hyvistä sijoista. Rehellisesti täytyy kuitenkin myöntää, että kausi ei ole sujunut suunnitelmien mukaan, Evans tilittää.

Walesin MM-ralli ajetaan 4. – 7. lokakuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat